Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kızılay Başkanı Kınık’tan ‘çadır’ açıklaması: Büyütülecek bir hadise değil

Kızılay Başkanı çadır satmayı savundu: Ahlakidir, akılcıdır


Artı Gerçek – Kızılay Başkanı Kerem Kınık, AHBAP Derneği’ne 46 milyon TL’lik çadır satılmasını “Büyütülecek bir hadise değil” diye savundu, bu parayı yine çadır üretmek için kullandıklarını iddia etti. Kınık, “Ahbap çadır ithal etseydi, bizim maliyetine verdiğimizin 2 katına almak durumunda kalacaktı. Büyütülecek bir hadise değil. AHBAP bizden almasaydı, biz bu çadırları AFAD’a verecektik” dedi.

Maraş merkezli depremlerin ardından Kızılay’ın elindeki çadırları Ahbap Derneği’ne sattığı ortaya çıkmıştı.

Kızılay’a tepki yağarken Kızılay’ın Başkanı Kerem Kınık sattıkları çadırların parasını çadır imal etmek için kullandıklarını iddia etti.

CNN Türk canlı yayınında da açıklamalarda bulunan Kınık, tepkilere rağmen dün yaptığı açıklamasının arkasında durdu.

Kınık’ın açıklamaları şöyle:

“AHBAP bu konu ile ilgili bir bağış almış, yani barınma ihtiyacının giderilmesi için bir bağış alınmış. Kendisi bu bağışı bir bedel üzerinden verecek, belki bunu ithal etseydi belki bizim standartlarımız da uluslararası en iyi kalitedeki kış çadırlarını bizim maliyetine verdiğimizin 2 katına yurt dışından almak zorunda kalacaktı. Ama biz daha düşük maliyetle bağışçının toplam maliyetini düşürecek şekilde sahayı seferber ettik. Bu çadırlarda başka bir ülkeye kurulmadı yine depremzedelerimize, AFAD’ın göstermiş olduğu yerlere kuruldu. Biz bu parayla da hammadde aldık çok hızlı bir şekilde ve üretimimizi içine katmış olduk. Dolayısıyla bu büyütülecek bir hadise değil. Günün sonunda vatandaşımıza hizmete gitmiş.”

NE OLMUŞTU?

Kızılay’ın Ahbap’a çadırları para karşılığında verdiği, gazeteci Murat Ağırel’in bugünkü haberiyle ortaya çıkmıştı. Ağırel, Kızılay’ın depremin üçüncü gününde Ahbap’a 46 milyon TL’lik çadır satışı yaptığını duyurmuştu.

Ahbap haberi doğruladı. Ahbap’tan yapılan açıklamada, “Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme yapıldı. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah deprem bölgesine gönderdik” denildi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık da “Kızılay Çadır&Tekstil AŞ gerek günlük~1000 çadır imali gerekse ithalat ve yurtiçi fason imalat ile AFAD’a barınma desteği vermeye devam etmektedir @Ahbap ve @Kizilay’ın işbirliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir” açıklaması yaparak kendilerini savunmuştu. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version