Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu’nun avukatı cemaat davasından beraat etti

Kılıçdaroğlu’nun avukatı cemaat davasından beraat etti


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, cemaate yardım ve cemaat propagandası yapmak suçlamasıyla 40 yıl hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

40 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Çelik, 2017’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından cemaatin avukatlık yapılanması iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Dosyası yetkisizlik kararıyla Ankara’ya gönderilen Çelik hakkında, ”terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım”, ”zincirleme şekilde hakaret”, ”kamu görevlisine alenen hakaret” ve ”silahlı terör örgütü propagandası” suçlarından 40 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Davanın Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen üçüncü celsesinde karar çıktı. Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Çelik’in ”terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım”, ”kamu görevlisine alenen hakaret” ve ”silahlı terör örgütü propagandası” suçlarından beraatını isterken, ”zincirleme şekilde kamu görevlisine hakaret” suçundan ise cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Çelik’in tüm suçlardan beraatına hükmetti.

Beraat kararının ardından Twitter hesabından paylaşım yapan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Haysiyet Cellatları! Şimdi ne yapacaksınız Vicdansız ve ahlaksızca attığınız iftiralarınız ve baskılarınız ile açtırdığınız davanın Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşmasında az önce (tüm suçlamalardan) beraat kararı verildi! Hesap vermeye hazır mısınız? Sıra bende. Yanınıza kâr bırakmayacağım! Hukuksuzca gözaltında tutulduğum 14 günün, aileme ve bana yaşattığınız olumsuzlukların, iftiraları, havuz medyasında manşet yapmanızın, hesabını soracağım! Sözüm söz! Korkun!..”

Haysiyet Cellatları!

Şimdi ne yapacaksınız?

Vicdansız ve ahlaksızca attığınız iftiralarınız ve baskılarınız ile açtırdığınız davanın Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesinin duruşmasında az önce (tüm suçlamalardan) beraat kararı verildi!

Hesap vermeye hazır mısınız?

Sıra bende!..

— Celal ÇELİK (@CelikBaskan06) January 31, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version