Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Sana verecek 1 günümüz bile yok, seçim zamanında yapılacak

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sana verecek 1 günümüz bile yok, seçim zamanında yapılacak


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Maraş depremlerinin ardından yasal olarak en geç 18 Haziran’a kadar düzenlenmesi gereken seçimlerin ertelenmesi ihtimaline bir kez daha karşı çıktı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı depremin yanı sıra 15 Temmuz darbe girişimi, pandemi yönetimi, orman yangınlarında söndürme uçaklarının gecikmesi ve ekonomi politikaları nedeniyle eleştirip “Bir beceriksizliğe daha katlanamayız. Seçimden korkma” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Bu ülke sana 20 yıl verdi. Darbe gördü sayende. Covid’de 5 maskeye muhtaç ettin. Ormanlarımız yandı, uçak bulamadın. Ekonomiyi çökerttin. Depremde yıkıldık. Hep beceriksizdin. Sana verecek 1 yıl değil, 1 günümüz bile yok. Bir beceriksizliğe daha katlanamayız. Seçimden korkma” dedi.

‘YA DA KORK’

Kılıçdaroğlu, ikinci paylaşımında da “Ya da kork, seçim zamanında yapılacak!” dedi.

NE OLMUŞTU?

AKP’nin kurucularından Bülent Arınç, dün Twitter’daki paylaşımında, “Devlet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmasına odaklanması için seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım” demişti.

Arınç seçimlerin ertelenmesi için anayasa değişikliği önerisinde bulunarak, şu ifadeleri kullanmıştı: “Anayasanın 78. maddesine konulacak bir fıkra, mevcut hükme ilaveten, adeta olağanüstü hal ilanındaki gerekçeye benzer şekilde deprem benzeri afetlerde de seçimlerin ertelenmesini hükme bağlayabilir. Şüphesiz anayasa hükmü olacağı için tüm partilerin ve mnilletvekillerinin nitelikli çoğunlukta uzlaşması gerekmektedir.”

AKP’Lİ YETKİLİ: ERTELEME OLMALI

Reuters’a bilgi veren bir AKP’li yetkili de, “parti teşkilatının vatandaş ile seçimleri konuşacak bir dönemde olunmadığını” belirterek, “Düşünsenize Urfa’ya, Hatay’a, diğer şehirlere gidip sandık mı koyacaksınız? Bu mümkün mü? OHAL ortada, TBMM’nin de destek vermesi lazım. Biraz erteleme olmalı” demişti.

Aynı yetkili, “(Ne zaman olacağı konusunda) ortak bir yol bulunur ama kasım en makul zaman gibi gözüküyor” ifadelerini kullanıp eklemişti: “…sanki seçimden kaçıyormuşuz gibi bir hava da yaratılmasın. (Muhalefetin) meydan okumaya dönmesi halinde bambaşka bir durum da ortaya çıkabilir.” (HABER MERKEZİ)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version