Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu SPK’ya gitti: Deprem bölgesindeki küçük tasarruf sahiplerinin soyulmasına asla izin veremem

Kemal Kılıçdaroğlu’dan ‘imar affı’ çıkışı: İnsanlara evlerini mezar ettiler!


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem afeti sırasında küçük yatırımcının soyulduğunu belirterek Sermaye Piyasası Kurulu önüne gitti.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketi sonrası afet bölgesine giden ve döndükten sonra Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) gideceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, SPK’nın önüne giderek açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Enkaz altında insanlar yatarken, deprem bölgesinde yaşayan küçük tasarruf sahiplerinin soyulmasına asla izin veremem!” dedi.

CHP heyetiyle SPK’ya giden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Bu ülkede hiç kimse sahipsiz değildir. Başkan istifa etsin. Soyguna izin vermeyeceğiz.  Deprem bölgesine gitmeden önce SPK’ya geleceğimi ve küçük tasarruf sahiplerinin nasıl zarar ettiğinin ayrıntılarını sayın başkandan öğreneceğimi ifade etmiştim. Deprem bölgesinden dün gece yarısı döndüm. Bugün sabahleyin buradayım. Önce sayın Başkan görüşecek diye aldılar ama sonra sayın Başkan görüşmekten imtina etti. Anladığım kadarıyla Saraydan gerekli izni alamadı.

Türkiye’de hiç kimsenin soyulmasına asla ve asla izin vermek gibi bir geleneğimiz yoktur. Hele hele daha molozlar temizlenmeden, enkaz altında insanlar yatarken, deprem bölgesinde yaşayan küçük tasarruf sahiplerinin soyulmasına asla izin veremem!

SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ

Deprem bölgesinde yaşayan yaklaşık 380 bin tasarruf sahibi soyulmuştur. Bunu bir kurum yapıyorsa bu herkesin ama herkesin itiraz etmesi gereken bir tablodur. Bu ülkede hiç kimse sahipsiz değildir. Deprem bölgesinde insanlar bir canı daha nasıl kurtarabilirim diye mücadele ederken, insanlar çadır beklerken 380 bin küçük tasarruf sahibinin deprem anında soyulmasını asla kabul etmiyorum. Başkan istifa etsin. Zarar eden, soyulan bütün depremzedelere paralarının iade edilmesi lazım. Soyguna izin vermeyeceğiz. Yeter, yeter artık. Bu ülkede herkes soyulacak mı? Seyirci kalmayacağız.’’

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version