Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu ile Akşener arasında kritik görüşme

Kılıçdaroğlu ile Akşener arasında kritik görüşme


Seda TAŞKIN


ANKARA – Millet İttifakı’nın, cumhurbaşkanı adayının netleşmesinin beklendiği 2 Mart’taki görüşmesi öncesinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün bir araya geldi.

Meral Akşener’in evinde yapılan görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı. Görüşme sonrasında Kılıçdaroğlu partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) toplantısına katıldı. Meral Akşener’in de kendi partisinin üst düzey isimleri ile saat 16.00’da toplandığı bildirildi.

İYİ Partili yetkililer, bu toplantıda cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki tavırlarının netleşeceğini söyledi.

‘ADAYLIK SÜRECİ 2 MART’TAN SONRA HIZLANACAK’

‘e konuşan CHP’li isimler de Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesinin iyi geçtiğini belirtti. MYK toplantısında verilen arada değerlendirmelerde bulunan CHP’li üst düzey bir isim, Kılıçdaroğlu’nun toplantıda Akşener ile görüşmesi ile ilgili “çok pozitifti” dediğini aktardı. Aynı yetkili, 2 Mart’taki Millet İttifakı liderlerinin yapacağı toplantı sonrasında adaylık sürecinin hız kazanacağını belirtti.

KARAMOLLAOĞLU ROL OYNADI

Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesinin içeriği ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı ancak ‘e konuşan İYİ Partili bir yetkili, iki liderin görüşmesinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamolluoğlu’nun rol oynadığını söyledi. Millet İttifakı bileşenlerinin, CHP ve İYİ Parti arasındaki sorunların çözülmesini istediğini belirten aynı yetkili 2 Mart’taki toplantıyı işaret ederek “Bu sorunlar çözülsün ki toplantıda artık aday konusunu konuşalım” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version