Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu: Çocuklar okula aç gidiyor, milyonlarca insanımız hayatta kalma savaşı veriyor

Kılıçdaroğlu: Çocuklar okula aç gidiyor, milyonlarca insanımız hayatta kalma savaşı veriyor


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarına ekonomi politikaları üzerinden yüklendi. Milyonlarca insanın iyi bir yaşam hayali kurmayı bıraktığını ve sadece hayatta kalmaya çalıştığını anlatan Kılıçdaroğlu, “Bugün Türkiye’de her gün 1 milyon çocuk okula aç gidiyor. Çocuklar okulda bir öğün sağlıklı yemek yesinler diye, ek bütçe için katkı da sunmaya çalıştık, önerge verdik. Yetmedi kanun teklifi verdik. Onların tamamı reddedildi. Soru şu… Çocukları yoksulluğa mahkûm edenler, çocuklar için daha iyi bir dünyanın inşasına katkı verebilirler mi?” dedi.

Şişli Belediyesi Sosyal Yardım Lansmanı, bugün Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlendi. Programda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Çalışacağız, hep beraber. Ama her birimize tarihin yüklediği bir sorumluluk var. Eğer Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durumu beğenmiyorsanız; ‘Evet bu sistem Türkiye Cumhuriyeti devleti için bir beka sorunudur’ diyorsanız, yaşlı genç, kadın erkek her birimize tarihsel bir sorumluluk düşüyor. Türkiye’nin önünü açacağız ve Türkiye hep birlikte kucaklaşacağı barışacağı huzura erişeceği güzel bir ülke olacak.” dedi. CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

HALK EKMEK KUYRUĞUNDA BEKLİYOR

Milyonlarca insanımız bırakın iyi bir hayat sürme hayalini adeta hayatta kalma savaşı sürdürüyor. Halkımız kuru ayazda ekmek kuyruklarında bekliyor. Sabahın karanlığında ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu’nun önünde saatlerini geçiriyor. İşte bu tablo bizim kaybedebilecek tek bir dakikamızın bile olmadığının en büyük işaretidir.

Bu tabloyu görüyorsak bu tabloya karşı mücadele etmek her yurtseverin, her vatanseverin, her vatandaşın aklı başında olan herkesin ortak görevidir ve bu ortak görevi iktidar yapmak da bizim temel görevimizdir.

Çocuğunun beslenme çantasına kuru ekmekten fazlasını koyamayan ailelerin çaresizliği, bu kadarına dahi erişemeyen çocukların eğitimden kopup çalışmak zorunda kalması gününü aç geçiren okulda akranlarından utanan başı öne eğilen çocuklarımız… Kimin çocukları onlar? Bizim çocuklarımız, bu ülkenin evlatları…

Bir çocuğun aç geçirdiği geceyi hangimiz rahat bir uykuyla rahat geçirebiliriz? İhtiyaç sahibi bir komşumuz çaresizlik içinde hayata tutunmaya çalışırken hangimiz evlerimizde huzur içinde yaşayabiliriz?

ÇOCUKLAR İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİK, REDDETTİLER

Bu trajediyi bizim gerçeğimiz yaptılar. 20 yılın sonunda bu trajedi hayatımızın bir gerçeği olarak ortaya çıktı. Bugün bu ülkede 1 milyondan fazla çocuk okula aç giderken, saraylı zat küresel forumlara gönderdiği mesajda şunu söylüyor, ‘çocuklarımız ve gençlerimiz için daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanabiliyorum’ diyor.

Ama milyonlarca çocuğun hakkını, rızkını da bir avuç zengine gözünü kırpmadan verebiliyor. Adalet, hangi adalet? Sen kim adalet kim, adaletin ‘a’sını dahi bilmeyen insanların ülkeyi yönetmeye kalktığında Türkiye tablosunu hep beraber görüyoruz ve yaşıyoruz.

Hükümete, ‘Okul Beslenme Programı’ hayata geçirilsin diye defalarca çağrı yaptık. Çocuklar okulda bir öğün sağlıklı yemek yesinler diye, ek bütçe için katkı da sunmaya çalıştık, önerge verdik. Yetmedi kanun teklifi verdik. Onların tamamı reddedildi.

Soru şu… Çocukları yoksulluğa mahkûm edenler, çocuklar için daha iyi bir dünyanın inşasına katkı verebilirler mi?

BABİL KRALLIĞI ÖRNEĞİ

Güç ve servet içinde yüzen Babil Krallığı’nın haramzade sofralarına karşı Hz. İbrahim’in herkese açık, herkesin eşit olduğu, kalabalıklaştıkça bereketi artan Halil İbrahim Sofrasını kuruyoruz biz.

Bu sofrada para pul, ihtişam yok. Bu sofrada, eşitlik var. Bu sofrada adalet var. Bu sofrada dayanışma, haysiyet var. Çocuklara sevgi, büyüklere saygı, hürmet var. Bu sofrada sadece karınlar doymuyor. Cömertlik, paylaşım, eşitlik, adalet gibi değerlerimiz de bu sofralarda yaşatılıyor

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ BÜTÜN ENGELLERİ AŞAR

Elbette ki diğer belediye başkanlarımız da çalışıyor ama İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın hakkını da teslim etmemiz gerekiyor. Her alanda, sadece sofra alanında değil, metrosundan can dostlara kadar, İstanbulluların yaşanabilir bir kentte yaşamaları için elinden gelen bütün çabayı gösteriyor.

Evet engeller çıkarıldığını biliyorum. Ama bildiğim bir tek şey var, bizim belediye başkanlarımız özellikle de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız bütün engelleri aşar ve halkına hizmet verir. Türkiye’nin her tarafında da bunu yapacağız.

Allah nasip eder iktidar olduğumuzda göreceksiniz sadece bizim belediyelerimizin olduğu yerlerde değil Türkiye coğrafyasının her yerinde ama her yerinde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version