Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kentlerde Rojava ve Suriye için yardım kampanyası


HABER MERKEZLİ – Mereş merkezli depremlerden etkilenen Suriye ve Rojava kentleri için gün boyu insani yardım kampanyaları sürdü, yeni kampanyalar başlatıldı.

Suriye ve Rojava kentlerinde de etkili olan Mereş merkezli depremlerin ardından Kurdistan Bölgesi’nin birçok yerinde Rojava ve Suriye’deki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyaları devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), Heyva Sor ve Özerk Yönetim aracılığıyla yardımların depremzedelere ulaştırıldığı 7 Şubat’ta başlatılan Hana Kampanyası sürüyor.

YARDIM KOORDİNASYON MASASI KURULDU

Avrupa’da yaşayan Kürtler depremin yaralarını sarmak için dayanışma ağları kurdu. Almanya’nın Bremen kentinde Heyva Sor’un çağrısı sonrası Brati e.V, Seve Kadın Meclisi, Civaka Îslamî ya Kurdistan’a bağlı Şeyh Said Camii, NAV-YEK ve diğer kurum kuruluşlar, bir araya gelerek deprem sonrası yardımların toplanması için kriz masası kurdu.

ŞENGAL’DE KAMPANYA

Yêkgirtûya Îslamî ya Kurdistanê’ye (Kürdistan İslami Birlik Partisi) bağlı olan SPEDA kanalı depremzedeler için üç gündür yardım kampanyası organize ediyor. Şengal Özerk Yönetimi ve Êzidi Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) öncülüğünde Şengal’de depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya çerçevesinde halk meclisine bağlı komiteler tarafından çarşı esnafı ziyaret edilerek yardım toplandı.

Rojava’da da çok sayıda yurttaş ve sivil toplum aktivisti, yaptıkları açıklamayla depremzedeler için insani yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. Kampanya bir hafta boyunca sürecek.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version