Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kemalbay: Depremde öldüren iktidarın vurdumduymazlığıdır


HATAY – Depremin yoğun yıkımlara neden olduğu Defne’de bulunan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, “AFAD’ın koordinasyonsuzluğu ve devletin, iktidarın vurdumduymazlığı bu insanları bu depremde öldürdü” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, Maraş Bazarix merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından depremden etkilenen Kurdıstan kentlerinde çalışmalar sürdürmeye devam ediyor. Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, depremin 4’ncü gününde Defne’deki durumu aktardı. Kemalbay, enkaz halindeki binalardan hala seslerin geldiğini vurguladı.

‘İNSANLAR KENTİ TERK ETTİ’

Dayanışma gönüllülerinin bölgede bulunduğuna dikkat çeken Kemalbay, teknik ekipmanların yetersiz olması ve koordinasyonun sağlanamamasından dolayı halkın tırnakları ile enkazı kazıyarak ailesini kurtarmaya çalıştığını söyledi. Enkazların altında binlerce insanın kaldığını söyleyen Kemalbay, “Defne’de içinde barınabilecek bina yok. İnsanlar hiçbir binanın içinde kalamıyor. Gece dışarıda geçirdik. Kurtulabilenlerin çoğu kenti terk etti. Dün gece karanlık, soğuk bir gece geçirdik. Enkazın altın yakınları olanların haykırışları çığlıkları vardı” diye konuştu.

‘BURASI DA SAHİPSİZ KALDI’

Depremin 4’üncü gününde 5 kişinin enkaz altından sağ çıkarıldığını söyleyen Kemalbay, şunları söyledi: “Umudu korumamız gerekiyor fakat koordinasyonsuzluk hala devam ediyor. AFAD, afet haline geldi. AFAD’ın koordinasyonsuzluğu, devletin, iktidarın vurdumduymazlığı bu insanları bu depremde öldürdü. Burada yıkılan binalar ağır hasar almış, yan yatmış, yaşam boşlukları oluşabilen yerler. Burada zamanında yapılabilecek arama kurtarmalar ile binlerce onbinlerce inan kurtarılabilirdi. Ama ne yazık ki burası da sahipsiz kaldı.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version