Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan art arda deprem paylaşımları: Gelsinler tutuklasınlar

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan art arda deprem paylaşımları: Gelsinler tutuklasınlar


– Maraş’ta meydana gelen iki büyük bir deprem sonrası yıkımla mücadele devam ediyor.

İlk 24 saatte arama kurtarma çalışmaları yetersiz kalırken iktidara yönelik eleştiriler de gelmeye başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da depreme yönelik açıklamalarında bu yıkıma ‘sistemli bir rant siyasetinin’ neden olduğunu belirtmişti.

Kılıçdaroğlu, yaptığı paylaşımlarda Ankara, Mersin, İstanbul ve İzmir belediye başkanlarının paylaşımını alıntılayarak depreme yönelik hummalı bir çalışma yürüttüklerini vurguladı.

KILIÇDAROĞLU: GELSİN TUTUKLASINLAR

Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı alıntıladığı ilk paylaşımında “Kapanan Hatay Havalimanı’nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar” ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu alıntıladığı bir diğer paylaşımında da “Arkadaşlarım limana müdahale ediyor. Gelsinler tutuklasınlar” dedi.

CHP lideri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in paylaşımını alıntıladığı mesajında da, “Binlerce TIR yardımla halkımızın yanındayız. Gelsinler tutuklasınlar” ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU: GAZETECİLERİ SERBEST BIRAKIN, ÇOK İŞİMİZ VAR

Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir paylaşımda daha bulunarak şu ifadeleri kullandı:

  • Ya hepimizi tutuklayın ya da geceden beri tutukladığınız gençleri, gazetecileri serbest bırakın. Çok işimiz var.

Ya hepimizi tutuklayın ya da geceden beri tutukladığınız gençleri, gazetecileri serbest bırakın. Çok işimiz var.

NE OLMUŞTU?

Hatay’da açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yaşananlara siyaset üstü bakmayı, iktidarla hizalanmayı reddediyorum. Bu çöküş tam da sistematik rant siyasetinin sonucudur” demişti. CHP lideri yardımlarda bürokratik engelleri tanımayacaklarını söylemişti.

Kılıçdaroğlu ayrıca “Birileri, bu ülkenin kaynaklarının nereye harcandığının hesabını vermek zorundadır. O yüzden birilerinin felaketi yumuşatma çabalarına destek vermeyi asla düşünmüyorum. Belediye başkanlarımıza söyledim. Kaynak sağlamak için ellerinden geleni yapacaklar. Bürokratik engel mi koyuyorlar? Yapın. Dinlemeyin. Bu halka ekmek, battaniye bulmak için tutuklanmanız gerekiyorsa, tutuklanın” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version