Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kararı talep eden avukat HSK’ye seçilmişti: Bahçeli’yi anlatan kitabın toplatma kararı kaldırıldı

Kararı talep eden avukat HSK'ye seçilmişti: Bahçeli'yi anlatan kitabın toplatma kararı kaldırıldı


Artı Gerçek – Sabahattin Önkibar’ın 2017 yılında yayımlanan kitabı “Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey” hakkındaki toplatma kararı Yargıtay kararının ardından kaldırıldı. Kırmızı Kedi Yayınevi Avukatı Celal Ülgen karara ilişkin, “Türkiye’de yargıda yeni bir dönem mi başlatıyor sorusunu akıllara getirebilir” dedi.

Yayımlandığı ilk günlerde, MHP’den tepki çeken Önkibar’ın kitabı, Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin avukatı Hamit Kocabey’in başvurusuyla kitap hakkında toplatma kararı vermişti. Kocabey, daha sonra Bahçeli’nin önerisiyle Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) seçilmişti.

MHP liderinin avukatı kitap hakkında, Devlet Bahçeli’ye hakaret içerdiği gerekçesiyle başvuruda bulunmuş, Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi de, kitap hakkında toplatma kararı vermişti. Karşı çıkan Kırmızı Kedi Yayınevi Avukatı Celal Ülgen, toplatma kararının kaldırılması için itiraz etmiş, Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi ise yeni bir karar vererek kitabın toplatılmasına karşı yapılan itirazı reddetmişti.

Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtay kararının ardından yazar Sabahattin Önkibar’ın 2017 yılında toplatma kararı verilen Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey” adlı kitabı hakkındaki toplatma kararını kaldırdı.

Gerçek Gündem’den Melisa Gülbaş’ın haberine göre; Ülgen, tam altı yıl sonra verilen karardan dolayı mutlu olduğunu belirterek, Yargıtay gibi bir yerde böyle bir karar verilmesinin son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Kararın “Türkiye’de yargıda yeni bir dönem mi açılıyor?” sorusunu akıllara getirebileceğinin de altını çizen Ülgen, şöyle konuştu:

“Türkiye’de bu kararın benzerlerinin çoğalması gerekir. Son derce olumlu ve çok doğru noktalara basmış bir karar… Yargıtay gibi yüksek ve uzman yargıçların yer aldığı bir yerde böyle bir karar verilmesi bence tüm Türkiye’ye genellenmesi gerektiğini gösterir ama karar sadece Yargıtay’da çıktı.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version