Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Kaldıraçlı işlem’ milyarderi ölü bulundu

'Kaldıraçlı işlem' milyarderi ölü bulundu


– ABD’li dolar milyarderi Thomas H. Lee New York’un ünlü Beşinci Caddesi’ndeki ofisinde ölü bulundu. ‘Kaldıraçlı satın alma’ olarak bilinen, borç ağırlıklı finansmanla şirket satın alımını ilk gerçekleştiren isimlerden biri olan Lee’nin, kurşun yarası nedeniyle öldüğü iddia edildi. Ancak Polis, New York Post’un bu yöndeki iddiasını doğrulamadı.

ÖLÜM NEDENİ OTOPSİ SONUCU BELLİ OLACAK

New York Emniyet Teşkilatı (NYPD) olayla ilgili yaptığı açıklamada, 78 yaşındaki milyarderin bu sabah saatlerinde evinde ölü bulunduğunu duyurdu. NYPD, Thomas H. Lee’nin ölüm sebebinin otopsi sonucu belli olacağını açıkladı. Polis, sabah saatlerinde ilgili birimlere gelen acil yardım çağrısına intikal eden ekiplerin Lee’yi Beşinci Cadde’deki ofisinde ölü bulduğunu söyledi.

Aile dostu ve sözcüsü Michael Sitrick ünlü milyarderin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, “Dünya onu başarılı bir iş insanı ve özel sektörün öncülerinden biri olarak tanırken, biz onu sadık bir eş, baba, büyükbaba, kardeş, arkadaş ve hayırsever olarak tanıyorduk” dedi.

BORÇLA UCUZA ALIP KÂRLA SATARAK SERVET YAPTI

Forbes dergisine göre 2 milyar dolar (yaklaşık 40 milyar Türk Lirası) servete sahip olan Thomas H. Lee, 1974’te kurduğu Thomas H. Lee Partners (THL) adlı şirketle çalışma hayatına atıldı. 1985’te 3 milyon dolardan az öz sermaye ile piyasa değeri 28 milyon dolar olan Sterling Jewelers adlı şirketi satın alan THL, söz konusu şirketin iki yıl sonraki satışından 180 milyon dolar net kâr elde ederek adını duyurdu. Lee, 1992’de içecek şirketi Snapple satın alması ve iki yıl sonra aynı şirketi 32 katı olan 1 milyar 700 milyon dolara Quaker Oats’a satmasıyla da tanınıyordu. 1974’ten 2006’ya kadar benzer biçimdeki kaldıraçlı satışlardan yaklaşık 22 milyar dolarlık bir sermaye elde eden THL, dünyanın en büyüklerinden biri hâline geldi.

1996’da mezun olduğu Harvard Üniversitesi’ne 22 milyon dolar bağışlayan Thomas H. Lee, “Biraz para kazandığım için şanslıydım. Bir kısmını geri vermekten fazlasıyla mutluyum” demişti. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version