Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İYİ Parti Meclis’i sığınmacı gündemiyle genel görüşmeye çağıracak

İYİ Parti Meclis'i sığınmacı gündemiyle genel görüşmeye çağıracak


Meral Akşener’in dünkü grup toplantısında 6 Şubat depremleri sonrasında ‘sığınmacı sorununun’ çözülmesi gerektiğine yönelik sözlerinin ardından İYİ Parti harekete geçiyor. Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, ‘sığınmacı sorunu’ ile ilgili önümüzdeki hafta Meclis’te genel görüşme talebinde bulunacaklarını açıkladı.

‘KAYGI VE ÇAĞRIMIZ İÇ HUZURU VE DEMOGRAFİK YAŞAM ALANINA YÖNELİKTİR’

Demokgrafik yapının değişiminden kaygı duyulduğunun belirtildiği yazılı açıklamada “Yaşadığımız deprem felaketi ve sonrasında oluşan ağır tablo, afet yönetimi ve afet sonrası mücadelenin bir parçası olarak artık bu sorunu hızlı ve etkin şekilde çözmemiz gerektiğini ortaya koymaktadır. Kaygı ve çağrımız Türkiye Cumhuriyeti’nin iç huzuru ve demografik yaşam alanına yöneliktir. Genel Başkanımızın nihai çözüm için TBMM’yi görüşmeye çağıracağını açıklaması üzerine TBMM Grubumuz önümüzdeki hafta Meclis’te genel görüşme talebinde bulunacaktır.” denildi.

AKŞENER ÇAĞRI YAPACAKLARII AÇIKLAMIŞTI

Meral Akşener dünkü grup toplantısında sığınmacı sorunu ile ilgili şunları söylemişti:

“Sığınmacı problemini çözme vakti gelmiştir. Buradan iktidarı, başlayacak olan yeni inşa süreci kapsamında, sığınmacıları, ülkelerine geri göndermeye, bunun için de, gerekli adımları atmaya, ve diplomatik görüşmeleri, derhal başlatmaya davet ediyorum. Biz, en kısa zamanda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, bu konuda görüşmeye çağıracağız.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version