Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail tam teşekküllü sahra hastanesi için de ekipman ve personel gönderecek

İsrail Büyükelçiliği, tam teşekküllü sahra hastanesi kurulması için gerekli ekipman ve görevli sağlık personelinin Türkiye'deki deprem bölgesine gönderileceğini duyurdu.


İsrail Büyükelçiliği, tam teşekküllü sahra hastanesi kurulması için gerekli ekipman ve görevli sağlık personelinin Türkiye’deki deprem bölgesine gönderileceğini duyurdu.

Yapılan yazılı açıklamada, deprem günü İsrail Silahlı Kuvvetleri, İsrail Dışişleri Bakanlığı ve İsrail Savunma Bakanlığı’nın ortak girişimi olan ‘Zeytin Dalları’ İnsani Yardım Ekibi’nin arama-kurtarma çalışmalarına katılmak ve insani yardım ulaştırmak üzere Adana’ya gittiği belirtildi.

Öncü ekip bölgeye ulaştıktan sonra 7 Şubat sabahı afet sonrası müdahale konusunda deneyimli 167 kişilik asli ekibin, arama kurtarma köpekleri, 16 ton acil yardım malzemesi ve teknik ekipman ile bölgeye ulaştığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca “yarın (8 Şubat) itibarıyla tam teşekküllü bir sahra hastanesinin kurulması için gerekli ekipman ve görevli sağlık personelinin bölgeye ulaşması için de çalışmalar tamamlanmak üzeredir” denildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version