Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İslahiye’ye taşınan İngiliz, depremde ailesini kaybetti


DÎLOK – İngiltere’den İslahiye’ye taşınan Shanta Bulut, depremde ailesini kaybetti. Enkaz altında 5 saat yardım çığlıkları attığını belirten Bulut, komşularının yardımıyla çıkarıldığını ifade etti. 

 

Depremlerin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen yıkımın fazla olduğu Dîlok’a bağlı İslahiye ilçesindeki kırsal mahallelerde hala çadır sorunu yaşanıyor. Daha çok Kürt nüfusunun yaşadığı Altınüzüm Mahallesi’nde halk çadırların adaletsiz dağıtıldığını ifade ediyor. Mahalledeki yurttaşların bir çoğu kendi yaptıkları çadırlarda kalırken, AKP’ye yakın kişilere özel konteynır verilmiş. Elektriğin olmadığı mahallede, yurttaşlar çadırlarının önünde ateş yakarak yemek yapıyor. 

 

‘AFAD GELSEYDİ KURTARABİLİRDİK’

 

Birçok kişinin yaşamını yitirdiği ve AFAD’ın ulaşmadığı mahallede, enkaz altında kalanlar komşularının çabalarıyla çıkarılmış. Yurttaşlar, “AFAD gelseydi enkaz altındaki yakınlarımızı kurtarabilirdik” tepkisini gösteriyor. 

 

AİLESİNİ KAYBETTİ

 

2022’nin Eylül ayında İngiltere’den Altınüzüm’e taşınan Shanta Bulut ise, depremde eşini, eşinin babasını, kardeşini ve yeğenini kaybetti. Enkaz altından sağ çıkarılan tek kişi olan Bulut, şu anda eşinin akrabaları ile birlikte bir çadırda kalıyor. Yaklaşık 5 aydır Türkiye’de olan Bulut, İngiltere’de tanıştığı eşine yakın olmak için Altınüzüm’e yerleştiğini aktardı. Bulut, deprem sonrası yaşadıklarını anlattı. 

 

‘5 SAAT YARDIM İÇİN BAĞIRDIM’

 

Deprem sırasında eşinin kendisini korumak için üzerine atladığını ve kollarıyla etrafını sardığını söyledi. Sonra evin üzerlerine çöktüğünü belirten Bulut, “5 saat boyunca yardım için bağırdım” dedi. 5 saatin ardından çevredeki yurttaşların kendisini kurtarmaya geldiğini söyleyen Bulut, eşiyle beraber enkaz altından çıkarıldıklarını, ancak eşinin o sırada çok az nefes aldığını aktardı. Komşuların eşi ve kendisini hastaneye götürdüğünü ve o sırada hiçbir yerde AFAD ekibinin bulunmadığını söyleyen Bulut, “Sonra ben geri döndüm ve baldızımı çıkardılar, ölmüştü. Arama kurtarma ekiplerinden kimse gelmedi, hiç kimse yoktu” diye konuştu. 

 

‘ÇADIR 1 HAFTA SONRA GELDİ’

 

Bulut, 1 hafta boyunca çadıra ulaşamadıkları için mahallede bulunan hasarlı evlerden birinde barınmak zorunda kaldıklarını ifade etti. İslahiye’de kalmaya devam edeceğini belirten Bulut, ilerleyen süreç ile ilgili ise henüz bir planının olmadığını dile getirdi.

 

MA / Fırat Can Arslan

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version