Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İslahiye’de Erdoğan’ın sözlerine güven yok: Depremzedeler ilçeyi terk ediyor


DÎLOK – AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği sözlere güvenin kalmadığı İslahiye’de, yıkılan hasarlı binalardan eşyalarını çıkarabilen depremzedeler ilçeyi terk ediyor.

 

Mereş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin büyük bir yıkıma yol açtığı Dîlok’un İslahiye ilçesi harabeye döndü. Yaşamını yitirenlerin sayısının bini aştığı ilçede, arama kurtarma çalışmaları durduruldu. İlçede bir yandan enkazlar kaldırılırken, bir yandan da hasar gören binalar yıkılıyor. Yurttaşlardan kimisi yıkılan evlerinin molozları arasında eşyalarını ararken, kimisi de “yıkılacak” yazılarının asılı olduğu evlerinden risk alarak eşyalarını çıkarıp ilçeyi terk ediyor. 

 

İlçede 2008 yılında yapılan Atatürk Mahallesi Barazi sokakta yer alan 40 dairelik, 2 blokluk Tekin Apartmanı da yıkıldı. Deprem sırasında bu dairlerden birinde yaşayan İbrahim Hakan Durmuş, binanın yıkılmış halini göstererek, “Çok eski bir bina değil. Ama en son hali şu anda gördüğünüz gibi” dedi. 

 

‘BİNALAR DENETLENSİN’

 

Tekrar aynı acıların yaşanmaması için binaları inşa eden, buna izin veren tüm sorumluların cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Durmuş, “İnsanlar kıt kanaat geçinerek ev sahibi olma hayaliyle yıllarca çalıştığı ve 1,5-2 milyon TL’ye satın aldığı evlerin, beş dakikada yerle bir olmaması için Çevre, Şehircilik ve İlkim Bakanlığı’nın yönetmeliğe uymayanları denetlemesi ve yönetmeliğe uygun yapılmayan binaları yıktırması gerekiyor” diye seslendi. 

 

‘ARTIK MHP’YE OY YOK’

 

Depremde yeğenini ve torununu kaybettiğini söyleyen başka bir depremzede ise, “Yıllardır ‘kurt köpeğine’ oy veriyordum” dediği MHP’ye artık oy vermeyeceğini belirtti. Depremzede, “Bunlar seçim derdine, millet ise geçim derdine düşmüş durumda. Millet şu anda perişan ama önümüzde daha kış var ve daha çok perişan olacağız” dedi.

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın evi yıkılan depremzedelere 10 bin TL verileceği yönündeki vaatlerini hatırlatan depremzede, “Ben o 10 bin lirayla evin su, elektrik tesisatını bile çekemem” yanıtını verdi. 

 

MA / Müjdat Can – İbrahim Irmak

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version