Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İskenderun Limanı 3 gündür yanıyor

İskenderun Limanı 3 gündür yanıyor


Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında İskenderun Limanı’nda devrilen konteynerlerde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın 3 gündür söndürülemedi.

Farklı illerden itfaiye ekipleri ve arazözlerin karadan, Hatay Orman Bölge Müdürlüğü helikopterlerinin de havadan müdahalesiyle alevler söndürülmeye çalışılıyor.

Limandaki konteynerlerde 6 Şubat’ta çıkan yangına dün Kara Kuvvetlerinin helikopterleri ile Hava Kuvvetlerinin uçağı müdahale etmiş ve uçaktan alevlere “yangın söndürme topu” da atılmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), müdahalenin ardından önce “İskenderun Limanı’nda meydana gelen yangın, Kara Kuvvetlerimize ait helikopterler ve Hava Kuvvetlerimize ait uçağın havadan müdahalesi ile söndürüldü” açıklaması yaptı. Ancak daha sonra açıklama revize edildi ve “İskenderun Limanı’nda meydana gelen yangına, Kara Kuvvetlerimize ait helikopterler ve Hava Kuvvetlerimize ait uçak ile havadan müdahale edildi” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version