Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İngiltere’nin önde gelen yardım kuruluşları depremzedelere destek için ortak kampanya başlattı

İngiltere'nin önde gelen yardım kuruluşları depremzedelere destek için ortak kampanya başlattı

Sağlık alanında çalışan yardım kuruluşu UK Med, “bütün bir sahra hastanesini” Türkiye’ye göndermek için hazırlık yaptığını açıkladı.

UK Med Lojistik Direktörü Gemma Blakey doktor ve medikal malzemelerin birkaç gün içinde gönderileceğini söyledi ve gerekirse “bütün bir sahra hastanesini” göndermek üzere hazırlık yaptıklarını belirtti.

Blakey, depremin coğrafi genişlik ve etkilenen insan sayısı açısından son dönemde karşılaştıkları “kesinlikle en büyük” acil durumlardan biri olduğunu söyledi, “Etkileri genişleyerek bir süre daha devam edecek” diye uyardı.

UK-Med’in CEO’su David Wightwick, ekibinin Ulusal Sağlık Servisi’nden (NHS) yüzlerce sağlık görevlisini Türkiye’de seferber etmeden önce öncelikli yerleri değerlendirmek için Türkiye’ye gittiğini söylemişti.

BBC’ye demeçte, “Depremden etkilenen coğrafya ve kişi sayısı düşünüldüğünde bunun verilmesi kolay bir karar olmadığını hayal edebilirsiniz” demişti.

Tipik olarak büyük insani yardım kuruluşları battaniye veya giysi yerine para bağışlanmasını tercih ediyor.

Oxfam, “İnsanların bugün verdikleri şeylere yarın ihtiyaç duyulmayabilir.” diyerek, yardımların İngiltere’den Türkiye’ye sevkiyat süreleri nedeniyle olası gecikmelerin altını çiziyor.

Oxfam’ın insani yardım sorumlusu Magnus Corfixen, “Yaklaşımımız, Birleşik Krallık’tan battaniye, giysi ve diğer bağışları göndermek yerine yerel kuruluşlar ve topluluklarla birlikte çalışmak” diyor ve ekliyor:

“Acil durumlarda, daha hızlı olduğu, insanların en çok ihtiyaç duyduğu şeyi almasına olanak sağladığı ve yerel ekonominin toparlanmasına yardımcı olduğu için genellikle nakit dağıtımları yapıyoruz.

“Yılların deneyimine dayanarak, nakit paranın insanlara seçenekler sunmanın yanı sıra onurlarını korumak için daha fazla yardımcı olduğunu gördük.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version