Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu’ndan öğrenci yurtları tepkisi: Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli

İmamoğlu'ndan öğrenci yurtları tepkisi: Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli


Artı Gerçek – Maraş merkezli iki depremin 10 ilde yarattığı yıkımın ardından eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasına karar verilmesine ve Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun pek çok yurdundaki öğrencilerin odalarını alelacele depremzedeler için boşaltmasının istenmesine tepkiler sürüyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Üniversitelerin kapatılması ve öğrencilerin apartopar yurtlardan çıkarılması kabul edilebilir değildir” dedi. İmamoğlu, “Devletimiz depremzedelerin barınma olanağını sağlayacak imkana sahiptir, ilk akla gelenin üniversitelerin kapatılması olması akla ziyandır, bu yanlıştan bir an önce dönülmeli” ifadelerini kullandı.

‘İSTANBUL BUNA HAZIR’

İmamoğlu, ikinci bir paylaşımında da “Deprem bölgesindeki öğrencilere diğer illerde sahip çıkmak varken, öğrencileri diğer üniversitelere aktarıp yurt kapasitesini artırarak eğitime devam etmek varken, gençleri çaresiz bırakmayı, umutsuzlaştırmayı kabul etmiyorum. İstanbul buna hazır, diğer illerimiz de hazırdır” dedi. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version