Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İddia: AKP MYK toplantısında seçim tarihi için 18 Haziran’ın altı çizildi

İddia: AKP MYK toplantısında seçim tarihi için 18 Haziran'ın altı çizildi


– Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saat arayla meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası iktidar, arama kurtarma ve yardımların geç gittiği yönünde sert bir dille eleştirilmişti.

Muhalefet de afet yönetimi konusunda iktidara yüklenirken iktidar da ‘deprem felaketine siyaset karıştırılmamalı’ argümanını dillendiriyor.

Yine muhalefet ise, siyasetin asıl böylesi bir dönemde yapılması gerektiğinin altını çizerek seçimin ertelenmemesi yönünde çağrıda bulunuyor.

AKP MYK TOPLANTISINDA 18 HAZİRAN VURGUSU

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberine göre, Maraş merkezli depremlerin ardından AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Parti genel merkezinde yaklaşık 6 saat süren toplantının ana gündemi depremdi. Toplantıda önemli kararlar alındı.

AKP MYK’deki toplantının bir diğer başlığı daha önce 14 Mayıs’ta yapılacağı açıklanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri olduğu belirtiliyor. AKP’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerinin de katıldığı toplantıda Erdoğan’ın, “YSK’nin seçimlerle ilgili hazırlıklarının ne aşamada olduğunu sorduğu” ifade ediliyor.

Seçimlerde “ertelemenin düşünülmediği, ertelenmesi halinde Cumhur İttifakı’nın seçimleri kaybetme ihtimalinin doğacağının da belirtildiği” dile getirilen toplantıda, nihai kararı ise Erdoğan’ın alacağı belirtiliyor.

Ancak “seçimlerin en geç 18 Haziran’da yapılması gerektiğinin altının çizildiği” belirtilirken Erdoğan’ın MYK’nin ardından dün Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldiğine dikkat çekiliyor. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version