Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İçişleri Bakanı Soylu’ya göre deprem bölgesinde hiçbir güvenlik sorunu yaşanmadı

İçişleri Bakanı Soylu’ya göre deprem bölgesinde hiçbir güvenlik sorunu yaşanmadı


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Adıyaman Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Süleyman Soylu, birçok yağmalama ve güvenlik sorunu yaşanan deprem bölgesine ilişkin garip açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada yayınlanan gasp, yağma ve linç görüntülerine rağmen, “Hiçbir güvenlik sorunu yaşanmadı.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Adıyaman Üniversitesi’ndeki Koordinasyon toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Murat Kurum, “4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin bina incelendi. 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı.” diye konuştu.

Süleyman Soylu’nun açıklamalarından satır başları ise şöyle:

Önümüzde bir yıllık bir süreç var. Bu süre içinde çadırlar, konteynerler, kalıcı konutlar konusunda 3 ayrı sürecimiz var. İnsanlarımızın her birine dokunabilmek, şehirlerin hayatiyetini, üretimini sağlayabilmek için bütün planları ortaya koyuyoruz.

Ben Hatay’ı ve Kahramanmaraş’ı özelde, diğerlerini de genelde takip ediyorum. Adıyaman’da ilk başından beri hiçbir güvenlik problemi ile karşılaşılmadı. Burada asayiş olayının gerçekleşmemesi için büyük bir gayret ortaya koyuldu.

Ağırlıklı olarak konteynere ağırlık veriyoruz. 48 binin üzerinde çadır var AFAD’ın dağıttığı. Ayrıca STK çadırları var. 6.4’lük depremden sonra evi hasarsız olanlar da korku içinde çadır talebinde bulunuyorlar. Biz bunları karşılamak için elimizden geleni ortaya koymaya çalışıyoruz.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version