Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HSK, deprem bölgesine gönderecek gönüllü hakim ve savcı arıyor!

HSK, deprem bölgesine gönderecek gönüllü hakim ve savcı arıyor!


Hakimler ve Savcılar Kurulu, deprem bölgesinde görevlendirmek için ‘gönüllü’ hakim ve savcı arıyor. HSK’nın internet sitesini açtığınızda ‘Deprem Bölgesinde Gönüllü Çalışma Duyurusu’ ile karşılaşıyorsunuz. Başvuru için tıkladığınızda ise karşınıza doldurmanız gereken bir form geliyor. Başvuru formunda TC kimlik numarası, sicil numarası, telefon numarası ve çalışmak istenilen bölge ve görevlendirme istenilen sürenin yazılması isteniyor.

HSK’nın duyurusundan deprem bölgesinde geçici olarak görevlendirecek hakim ve savcı bulamadığı anlaşılıyor. İnsan hakları hukukçusu Dr. Gökhan Güneş konuyla ilgili paylaşımında şunları yazdı:

1. 2014-2016 arası kar-kış demeden binlerce hakim-savcıyı oradan oraya sürgün eden @TC_HSK , sitesinde deprem bölgesinde gönüllü çalışacak hakim savcı arıyor!24 bin hakim ve savcıdan 10 şehre gönderecek kadar da mı yargı mensubu yok?

2. Yoksa yetkilendirdiklerimiz arasında bazıları, istemediğimiz kişiler hakkında da soruşturma yapar diye mi korkuyorsunuz? Değilse ihale usulü hakim-savcı aramanın izahı nedir? Eliniz altında daha önce deprem bölgesinde çalışmış tecrübeli kişilerin listesi de mi yok?

3. Açık arttırma usulü bu ilanınızın acizliğinizin resmi olduğunun farkında değil misiniz? Sizin göreviniz deprem bölgesinde enkaz kaldıracak eleman arar gibi hakim-savcı aramak mı, yoksa olayın ilk anından itibaren gerekli yetkilendirme ve görevlendirmeleri yapmak mıdır?

4. Yoksa puan barajını da kaldırmak suretiyle yoldan geçeni hakim-savcı yaptıklarınız deprem bölgesinde görev yapmak istemiyor ve hatırı sayılır kişileri araya koyarak yetkilendirmeleri iptal mi ettiriyorlar?

5. Fişleyip bir gecede attığınız yargı mensupları Van depreminde evsiz kalıp çadırda yaşamalarına ve başka bölgelere görevlendirilebilecekken gitmeyi Van’da kalmışlar ve her türlü fedakarlığı yapmışlardı. Ne oldu da şimdi bu ilanı yapacak hale geldiniz?

GÖNÜLLÜ ÇALIŞMA DUYURUSU NE DEMEK?

1. 2014-2016 arası kar-kış demeden binlerce hakim-savcıyı oradan oraya sürgün eden @TC_HSK, sitesinde deprem bölgesinde gönüllü çalışacak hakim savcı arıyor!24 bin hakim ve savcıdan 10 şehre gönderecek kadar da mı yargı mensubu yok? @seyfi_han pic.twitter.com/3yuHzLBvPZ

— Dr. Gökhan Güneş (@GkhanGnes8) February 13, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version