Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hollanda’da ‘ortak yayın’: Depremzedeler için 89 milyon euro toplandı

Hollanda'da 'ortak yayın': Depremzedeler için 89 milyon euro toplandı


– Hollanda’da, Türkiye ve Suriye’de Maraş merkezli depremlerden etkilenenlere yardım için ‘Ulusal Eylem Günü’ düzenlendi. Ülkedeki 11 sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde yapılan ‘Giro555’ adlı yardım organizasyonu kapsamında yapılan canlı yayında toplanan bağışların 89 milyon euro’ya (yaklaşık 1 milyar 780 milyon Türk Lirası) ulaştığı belirtildi.

Yardım örgütleri, toplanan yardımların depremzedelerin gıda, barınma ve tıbbi malzeme gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağını ve bağışların toplandığı banka hesabının aktif kalmaya devam edeceğini duyurdu.

KARSU VE HADİSE DE DESTEK VERDİ

Ülkede gün boyunca radyo ve televizyon kanalları, kampanyanın duyurusunu yaptı ve Hollandalıları depremzedeler için bağışta bulunmaya çağırdı. Akşam saatlerinde televizyondan canlı yayınlanan canlı yayına depremde aile üyelerini kaybeden müzisyen Karsu Dönmez ve Hadise gibi tanınmış isimler de destek oldu. Hollanda hükümeti ise bugüne kadar yapılan yardımlara ek olarak 10 milyon euro daha yardım yapılacağını duyurdu.

Giro555 temsilcisi Michiel Servaes, “Ülkenin her yerinden bu kadar çok yardım toplanması çok etkileyici. Çok sayıda insan bağış yapmak için paneli aradı, internet üzerinden kampanyaya katıldı ve etkinlikler düzenledi” dedi. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version