Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hiranur Vakfı’ndaki çocuk istismarı davası 31 Mart’a ertelendi

Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarı davası 31 Mart'a ertelendi


Artı Gerçek – İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin altı yaşında ‘dini nikah’ adı altında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılmasına ilişkin açılan davanın ikinci duruşması bugün Kartal’daki İstanbul Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Basın mensuplarının alınmadığı ve yaklaşık 9 saat süren dava 31 Mart’a ertelendi. Tutuklu yargılanan Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel’in tutukluluk halleri devam ediyor.

Duruşmaya tutuklu sanıklar baba Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir istekli bulundukları cezaevinden getirildi, sanık anne Fatıma Gümüşel ile taraf avukatları da mahkeme salonunda yer aldı. Yaklaşık dokuz saat süren ve basın mensuplarının ‘gizlilik kararı’ nedeniyle içeri alınmadığı kapalı duruşma mahkemece 31 Mart tarihine ertelendi.

Savcı mütaalasında, sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel, Kadir İstekli ve Fatma Gümüşel’in TCK 103/2 ile TCK 43’üncü maddeler gereğince çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan cezalandırılmasını talep etti.

İddianamede ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘cinsel saldırı’ suçlarından Kadir İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası isteniyor.

Davayı takip etmek için farklı bölgelerden gelen baro temsilcileri, duruşma sonunda dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle herhangi bir açıklama yapmadı, daha sonra yazılı açıklama yapılacağı belirtildi.

Öte yandan polis destek için gelen tarikat üyelerinin adliye önünde toplanmasına izin vermedi.

Önceki duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kapalılık talebini kabul eden Mahkeme Heyeti, duruşmanın kapalı devam etmesine karar vermişti. Mahkeme, baroların, siyasi partilerin, kadın örgütlerinin katılım taleplerini ise reddederek dosyaya gizlilik kararı da getirmişti.(HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version