Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hijyen sorunu büyüyor; deprem bölgesinde ‘uyuz’ salgını korkusu

Hasarlı bina sayısı açıklandı; rakamlar dehşet verici


Deprem bölgesinde barınma, gıda, su ve hijyen sorunu aradan 11 gün geçmesine rağmen çözülebilmiş değil. İnsanlar günlerdir kişisel temizliğini yapamıyor. Edinilen bilgilere göre bölgede ‘uyuz’ vakalarının görülmeye başlandı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklükteki iki depremin üzerinden 11 gün geçti. Resim rakamlara göre bugün itibariyle depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 36 binin üzerinde. Bölgeden vatandaşların iddiasına göre rakam açıklanandan çok daha fazla.

ŞİMDİLİK 300 BİNE YAKIN KONUT KULLANILAMAZ HALDE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının hasar tespit çalışmaları ise devam ediyor. Depremlerden etkilenen bölgelerde, 481 bin 865 binada yer alan 2 milyon 196 bin 88 bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapıldığı açkılandı.

Bugün yapılan son açıklamaya göre hasar tespit çalışması tamamlanan 61 bin 722 binada yer alan 263 bin 800 bağımsız birimin (konutun) acil yıkılması gereken, ağır hasarlı ve yıkık olduğu tespit edildi.

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları neredeyse tamamen bitti. Birçok bölgede enkaz kurtarma çalışmaları başladı. Ancak deprem bölgesinde günlerdir yaşanan temel sorunlar hala çözülebilmiş değil.

BARINDA VE GIDA SORUNU 11 GÜNDÜR ÇÖZÜLEMEDİ

Temel sorunlar barınma, gıda, su ve hijyen. İnsanlar hala buz gibi çadırlarda kalmak zorunda. Elektirik olmadığı için ısınma sorunu da devam ediyor. Özellikle çocuklarda soğuk algınlığının yaygın olarak görüldüğü belirtiliyor.

TR724’ün edindiği bilgilere göre bölgede salgın hastalıklar da baş göstermeye başladı. Özellikle Antakya, Adıyaman ve Malatya’dan ulaştığımız depremzedeler, insanların günlerdir banyo yapamadığını anlatıyor. Bir depremzede, “Bugün bir kaç çadırda ‘uyuz’ vakalarına rastlandı. Tedaviye alındılar. İnsanlar günlerdir perişan. Su yok. Su olmayınca temizlik de yapılamıyor.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version