Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP Wan’da emekçilerle buluştu


WAN- Wan’da emekçilerle bir araya gelen HDP’li Sezai Temelli, iktidarın HDP’ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını belirterek, “Biliyorlar ki önlerindeki en büyük engel HDP. HDP’siz bir seçim istiyorlar fakat HDP seçimlere katılacak” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Wan Milletvekili Sezai Temelli, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Aziz Yural Salonu’nda ihraç edilenler, kamu emekçileri ve işçilerle bir araya geldi.

Buluşmada konuşan Temelli, “Bir seçim sürecine girdik, Türkiye için önemli bir seçim süreci. Bu iktidar bu seçimi kazanarak yarı diktatörlük rejimini kurmak istiyor. Ellerinden gelse seçimleri yaptırmayacaklar” dedi.

‘HDP’SİZ BİR SEÇİM İSTİYORLAR’

İktidarın HDP’ye yönelik bir saldırı içinde olduğunu hatırlatan Temelli, “Biliyorlar ki önlerindeki en büyük engel HDP, o yüzden bize saldırıyorlar. Kapatma davaları, Kobanê davalarında bunu görüyoruz. Kapatma davası önemli bir risk ama ister kapatsınlar ister kapatmasınlar HDP 14 Mayıs seçimlerine girecek. HDP, Türkiye’nin geleceği için kilit noktadır. Bu dönemin örgütlenmesi oldukça önemli, hangi partiyle girecek olursak olalım örgütlenmek önemli. 2019 seçimlerinde Demokrasi ittifakını geliştirdik. Özellik batıda bu iktidara önemli bir darbe vurduk. İttifakların Türkiye’nin geleceğini değiştiren önemli olduğunu ortaya gösterdik. HDP kurulduğu günden bu yana ittifak zeminde büyüyen bir parti. HDP, İttifak zeminini çok önemli bir noktaya taşımıştır” diye konuştu.

‘KÜRT MESELESİ ÇÖZÜLMEDEN DİĞER SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ’

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın önemine değinen Temelli, “Demokrasi ittifakının gelişmesi diğer muhalefetin de güçlenmesine sağlayacaktır. Kimse bizim, yancı olmamızı, oy potası olarak görmesini istemiyoruz. Parlamentoda her iki ittifaka da 301’i vermeyen bir ittifak olmak istiyoruz. Bu seçimlerin sonucu 2024 yerel seçimleri etkileyecektir. Bugün 6’lı masanın açıkladığı belge çok tartışılıyor. Kürt meselesine değinmeyen hiçbir projenin Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sağlamayacaktır. Kürt meselesini çözmeden diğer meseleleri çözmek mümkün değil çünkü bugünkü faşist iktidar bu meselenin çözülmemesinden besleniyor. Dönüp metne baktığımızda Kürt meselesini çözmek için bir şey yok” şeklinde konuştu.

‘6’LI MASADA EMEK ALANINA YÖNELİK BİR ÇÖZÜM YOK’

Millet İttifakı’nın açıkladığı ortak mutabakatlar metnini hatırlatan Temelli, “Bizim dışımızdaki muhalefetin emek alanına yönelik bir çözüm önerisi yok. İktidarın neoliberal politikalarının devamı şeklindedir. Bizim paradigmamız emeği biricik merkezi alan olarak görüyor. Bizim paradigmamız antikapitalisttir. Türkiye, dünyada eşine az rastlanan bir emek cehennemine dönüştü. Ekonomiyi düzeltmek Merkez Bankası’nın politikalarını düzeltmekle olmaz. Bu ekonomiyi düzeltmek istiyorsak öncelik gelir dağılımını düzenlemekle olur” ifadelerini kullandı.

Buluşma emekçilerin sorunlarını anlatmasıyla son buldu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version