Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP Denizli İl Örgütü: Dayanışmayı büyütmekte kararlıyız


DENİZLİ – Mereş’in Bazarcix  ilçesinde kurulan Kriz Koordinasyon Merkezi’ne kayyım atanmasına tepki gösteren HDP Denizli İl Örgütü, “Dayanışmayı büyütmekte kararlıyız” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Denizli Örgütü depremin merkez üssü olan Mereş’in Bazarcix (Pazarcık) ilçesinde kurulan Kriz Koordinasyon Merkezi’ne kayyım atanmasına ilişkin HDP Merkezefendi İlçe binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı HDP Denizli Eşbaşkanı Şerife Yıldırım okudu. 

Tüm imkanlarını kullanabilen, her türlü yetkiye sahip AKP-MHP iktidarının OHAL ilan ettiğini hatırlatan Yıldırım, OHAL’in  ilk zorbalığının HDP’nin Mereş Bazarcix’ta bulunan dayanışma merkezine kayyım atamak olduğunu söyledi. Yıldırım devamla, “Kayım zihniyetiyle ülkeyi yönetmeyi adet edinen iktidar; emekle, dişle, tırnakla günlerce soğukta titreyerek ama dayanışma ruhunun yaktığı yürek yangınıyla yaratılan emeğimizi gasp etmek istedi. 10 gündür 100’ün üzerinde köye yardım malzemesi taşıyan arkadaşlarımızın çalıştığı depo ve çadır; Pazarcık halkı için yaşamın, umudun merkezi olarak görülmektedir. İşte o merkeze kaymakam peşine taktığı 200 asker ve polisle baskın yaparak depoya el koydu” dedi. 

‘KAYIM KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR’ 

Depremde ortalıkta görünmeyen iktidarın toplumsal dayanışma ağlarına yönelik bu saldırıları kabul etmediklerini ifade eden Yıldırım, dayanışmayı demokrasi güçleri ve gönüllüleriyle birlikte her yerde büyütmeye kararlı olduklarını belirtti. Yıldırım, Meşruiyetini yitirmiş bu zorba iktidarın atadığı kayyım bizim için yok hükmündedir. İktidarın yapması gereken gölge yapmaması, askerini polisini alıp sırça köşklerine geri dönmesidir.  ‘Her şey benim kontrolümde olsun’ diyen iktidarın emek gaspını kabul etmiyoruz. Asrın cinayetinin asıl sorumluları olan gaspçı iktidardan elbette siyaseten ve yargı önünde hesap soracağız” diye konuştu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version