Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP Afet Döneminde Seçim Tartışmalarına Girmiyor


HDP milletvekilleri ile Diyarbakır’a gelen HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, değişik yerlerde barınan depremzedeleri ziyaret etti. Sancar’ın ilk durağı, Amedspor Tesisleri oldu.

Tesislerde kalan depremzedelere ilişkin bilgi alan Sancar, daha sonra aileleri ziyaret etti.

Ailelerle tek tek ilgilenen Sancar, çocuklarla da sohbet etti. Sancar daha sonra tesislerin mutfağını gezerek, depremzedeler için yapılan yemekler hakkında bilgi aldı.

Amedspor tesislerinin yanında bulunan Büyükşehir Belediyesi ait spor salonun da ziyaret eden Sancar, burada kalan ailelerle biraraya geldi.

Sancar, gazetecilerin seçim tartışmalarına ilişkin sorusu üzerine, “Bunları şimdi değerlendirmenin gereği yok” dedi.

Sancar ziyaretlerinin ardından HDP Kayapınar İlçe binasında Pervin Buldan’la biraraya geldi. Buldan ve Sancar kriz masasından bilgi aldıktan sonra basın toplantısı düzenledi.

“Seçimle ilgili yorum yapmak istemiyorum”

Toplantıda ilk sözü alan Buldan, hukuki hazırlıklar yapılamadan enkazın kaldırılmasının delilleri karartacağını savundu. Buldan, partisinin hukuk komisyonunun delillerin karartılmaması için çaba harcadığını söyledi.

Buldan’dan sonra söz alan depremin yarattığı yıkımın sorumlusunun iktidar olduğunu savundu. İktidarın depremin sonuçlarını siyasi ve ekonomik ranta çevirmeye çalıştığını ifade ederek, “Bununla ilgili hukuki ve siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Sancar seçim tartışmalarıyla ilgili bir soru üzerine, “Bu konuyla ilgili şimdi yorum yapmak istemiyorum. Tartışmaları takip ediyoruz, kurullarımızda tartışacağız. Görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Bu arada HDP tarafından kurulan kriz koordinasyon merkezinden verilen bilgiye göre, merkeze bin 97 göçük ihbarı yapıldı. 6 bin 636 kişi göçük altında kalırken, 827 yaralı deprem bölgelerinden Ankara, Mersin, Şanlıurfa, İstanbul ve Kayseri’deki hastanelere taşındı.

Öte yandan Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’ndan yapılan açıklamada, 15 Şubat itibariyle kent genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 386’ya çıktı. 902 yaralıdan 824’ü taburcu edildi.

Exit mobile version