Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hatimoğulları: İskenderun, Antakya ve Samandağ’da büyük yıkım var


HATAY – Depremden etkilenen Hatay’da yer alan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, bölgede arama kurtarma ekiplerinin günler boyunca ulaşmadığına tanıklık ettiğini ve özellikle İskenderun, Antakya ve Samandağ’da büyük bir yıkım olduğunu vurguladı.

Merkez üssü Mereş ve Dîlok olan depremlerin etkilediği Hatay’da arama ve kurtarma çalışmaları  yetersizliklere rağmen devam ediyor. Depremin hemen akabinde memleketi Hatay’a doğru yola çıkan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Hatay’da çalışmalar içinde yer alıyor. Depremden hemen sonra Hatay’a geçtiğini ifade eden Hatimoğulları, bölgede arama kurtarma ekiplerinin, desteğin günler boyunca ulaşmadığına tanıklık ettiğini, özellikle İskenderun, Antakya ve Samandağ’da büyük bir yıkım olduğunu aktardı.

ENKAZ ALTINDAN SESLER GELİYOR’

Hatimoğulları, binlerce insanın enkaz altında, yakınlarının ise çaresiz kaldığı ve Hatay’a üvey evlat muamelesi yapılmasını yetkililere seslenerek eleştirdi. Hatimoğulları, henüz Aralık ayının sonunda TMMOB’un hazırladığı raporda değindiği canlı fay hattı üzerinde yer alan Hatay’a dair uyarılara yer vererek cevaplanması istemi ile Meclise verdiği soru önergesinde Hatay’da acilen alınması gereken önlemleri sıraladığını ancak göz göre göre gelen felaketle karşı karşıya kalındığını vurguladı. Bölgede kurtarılan yurttaşların hayatta kalma mücadelesini sürdürdüğünü, geçen zamana rağmen merkezi bir koordinasyon oluşturulmadığı için kendisinin sivil-gönüllü inisiyatif ile bir koordinasyon çalışması başlattıklarını söyleyen Hatimoğulları, gelen tüm yardımları yurttaşlarla buluşturmaya çalıştıklarını,geçen günlere rağmen, halen enkaz altından seslerin geldiği Hatay’da doğru müdahale, kurtarma çalışmalarında kullanılacak gerekli malzemelerin sağlanması ve arama kurtarma çalışması ile kurtarılan canların sayısının artabileceğine dikkat çekti. Hatimoğulları; atılan yetersiz adımlara karşın dayanışmayı büyüterek depremin yaralarını birlikte sarabileceklerini ifade etti.  

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version