Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hatay’daki son durum görüntülendi: ‘İnsanlar kendi imkanlarıyla çalışma yapıyor’

Hatay'daki son durum görüntülendi: 'İnsanlar kendi imkanlarıyla çalışma yapıyor'


Artı Gerçek – Maraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da 520 kişinin öldüğü açıklanırken, arama kurtarma çalışmalarının yetersizliğine dair tepkiler sürüyor. Antakyalı gazeteci Hasan Sivri, kentteki yıkımı görüntülediği paylaşımlarında, özellikle Armutlu ve Samandağ’daki duruma dikkat çekti.

Antakya çıkış istikametindeki benzin istasyonlarında yüzlerce metrelik kuyruklar olduğunu, bununla birlikte Antakya kara yolunun kontrollü geçişlerle açık olduğunu belirten Sivri, yıkılan bir binaya dair paylaşımında “Hatay şehir girişindeyim, bina bu halde içerisinde insanlar var ama arama kurtarma yok. Etrafında trafik var, korna sesleri muhtemelen içtekilerin sesini de bastırıyor inanılmaz bir durum, birçok enkaz bu şekilde” dedi.

Sivri, kentte havanın çok yağmurlu ve soğuk olduğunu, insanların iş yerlerinde açık alanda ısınmaya çalıştığını görüntüledi.

Armutlu ilçesi için “savaştan çıkmış gibi” diyen Sivri, yıkık bir binada yangın çıktığını da belirtti.

Armutlu’nun ara sokaklarında da çok satıda binanın hasar gördüğü, arama ekiplerinin bulunmadığı görüldü.

Hataylı gazeteci, Samandağ-Antakya arasının haberlerin aksine açık olduğunu, bazı bölgelerde yarıklardan dolayı tek yönlü geçiş bulunduğunu vurgulayarak, “Samandağ girişinde ise iki adımda bir yıkık bina var. İnsanlar kendi imkanlarıyla çalışma yapıyor, yağmur bastırdı” dedi.

“Antakya-Samandağ yolu üzerinde birçok yerde insanlar kendi imkanlarıyla ve amatör bir şekilde çalışmalar yapıyor. Maalesef onlarca bina yıkık. Yardım bekleyen çok. Karanlık ve yağmur bastırdı” diyen Sivri, son olarak Samandağ’da elektriğin kesildiği bilgisini paylaştı.

Depremin ardından Hatay’a arama kurtarma ekiplerinin ulaşmaması tepki çekmişti. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, depremin üzerinden 7 saat geçtikten sonra yaptığı açıklamada, arama kurtarma çalışmalarına başlanamadığını söyleyerek, “Hiçbir devlet yetkilisi burada yok. Can çekişiyor insanlar, binaların içinden sesler geliyor” demişti. (HABER MERKEZİ)

* Fotoğraflar: Hasan Sivri


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version