Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hatay’da yapı test sonuçlarının bulunduğu tek katlı binaya yıkım kararı


HATAY – Hatay merkez ve ilçelere ait okul, işyeri ve konutların laboratuvar test sonuç evrakları ile yüzlerce ıslak imzalı resmî evrakın bulunduğu Yapı Denetim ve Yapı Malzeme Şube Müdürlüğü için yıkım kararı verildi.

Mereş Merkezli meydana gelen depremden etkilenen Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan tek katlı Yapı Denetim ve Yapı Malzeme Şube Müdürlüğü binası için yıkım kararı verildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü Nizamettin Ülker imzalı yıkım kararı verilen bina için Avukat Bedia Büyükgebiz, tepki gösterdi.

YIKILAN YAPILARIN MI TEST SONUÇLARI VARDI?

Binanın bulunduğu yere giden Büyükgebiz, yıkım kararına dair çelişkileri sanal medya hesabında paylaştığı video ile şöyle anlattı: “Burası tek katlı bir bina. Burada Hatay merkez ve ilçelere ait okul, işyeri ve konutların laboratuvar test sonuç evraklarının bulunduğu yüzlerce ıslak imzalı resmî evrak var. Biraz önce şube müdürü yıkım kararının verildiğini yavaş yavaş buraya geldiklerini söyledi. Şu anda karşımda.

NEDEN YIKILIYOR?

Mesela arkadaşlar zemin katın kolon basınç dayanımı 25 MPa olmalı iken bizim gördüğümüz evraklardaki bazı binalarda 7-10 arası.

Bu binanın yapımına müsade etmişler. Kat çıkılmış ve sonra karot alınmış! Girilmeyen yüzlerce enkaz bina varken neden tek katlı devlet dairesinin yıkım kararı olduğunu birisi söylesin… Biri bu kararı, mesnedini açıklasın lütfen” diye tepki gösterdi. 

‘ŞEHRİN SAĞLAM BİNASI YIKILIYOR!’

Büyükgebiz devamında, “Kepçenin girmediği onlarca sokak, yüzlerce bina var daha. İnsanlar ölülerine tek parça ulaşmak için ses geldi diyor herkese. Hak bitti, adalet bitti, bu insanların gözyaşları bitti, arama kurtarma bitti, enkaz bitti de, şehirin en sağlam denilecek binalarından birinin yıkım kararı kaldı” dedi.

CHP AÇIKLAMA YAPTI

Kentte buluan CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel ile Avukat Bedia Büyükgebiz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Burada konuşan vekil Açıkel, “İmar prösödür ve planlarıyla ilgili binaların teknik yapıları ve numunelerler ilgili kenarda duran onlarca dosya gibi dosya arasında seçilip atılımış dökümanlar görüyorsunuz. Metnin altına baktığımızda kent suçlarının ortaya çıkarılması için gerçekten önem taşıyacak belgelerin burada bulunduğunu görüyoruz. Bu belgelerin karartılmasına izin vermeyeceğiz. Türkiyenin çarpık kentleşmesinin rant uğruna ucuz ve kalitesiz üretiminin karşında olacağız. Antakya’da alelaacele yıkılmaya çalışılan adeta delil karartırcasına ortadan kaldırılmaya çalışan imar kayıtlarının yok edilmesine tanıklık ediyoruz. Yıkık kararının durdurulmayla ilgili başvuruda bulunduk. Takipçisi olacağız. Antak’ya çarpık kentleşme ve rant uğruna bugün 10 binlerce insanını kaybetti. Yanlış imarın kurbanı oldu” dedi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version