Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hatay’da kepçeyle yıkılan yapı denetim binasındaki evraklar 13. günde alındı

Hatay'da kepçeyle yıkılan yapı denetim binasındaki evraklar 13. günde alındı


Artı Gerçek – Hatay’da içerisinde kentteki binaların yapımında kullanılan malzemelere ve yapı denetim süreçlerine dair önemli evrakların bulunduğu Hatay Yapı Denetim Şube Müdürlüğü binasındaki evraklar depremin 13. gününde emniyet ekipleri tarafından alınarak adliyeye götürüldü.

Evrensel’de yer alan bilgiye göre, günlerdir bölgede enkaz altındaki evrakları bulup ayıran ve başında nöbet tutan Avukat Ömer Meşe, depremin 13. gününde nihayet savcılığın gönderdiği emniyet ekibi bölgeye gelerek avukatların toparladığı evrakları adliyeye götürdüğünü belirtti. Meşe’nin aktardıklarına göre enkaz içinde kalan evrakların akıbeti ise belli değil.

Avukat Ömer Meşe, günlerdir yıkılan yapı denetim binası önündeki nöbetini sürdürüyordu.

Gazeteci Ayşegül Kasap, 15 Şubat’ta, evraklarla ilgilenecek savcının izne ayrıldığını söylemiş ve şu paylaşımı yapmıştı:

“Avukat Ömer Meşe’ye savcı gece polis göndereceğini söylemişti. Hala gelen bir polis yok. Üstüne bir de belgelerle ilgilenen savcılar izne ayrılmış. Neden izne ayrıldılar? Böyle bir zamanda hem de!”

NE OLMUŞTU?

Depremin ardından Yapı Denetim ve Yapı Malzeme Şube Müdürlüğünün tek katlı binasının bir kısmı 11 Şubat’ta Valiliğin kararıyla yıkıldı. Yıkılan binada Hatay ve ilçelerindeki binaların teknik verileri ve laboratuvar sonuçları bulunuyordu. Yıkımın ardından Çağdaş Hukukçular Derneği’nden avukatlar bölgeye giderek evrakları korumaya almışlardı. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version