Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hatay’da 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem: Bazı binalar yıkıldı, can kaybı sayısı yükseliyor

Hatay'da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören birçok binanın son depremde yıkıldığı belirtiliyor.


Hatay’da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya yükseldi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören birçok binanın son depremde yıkıldığı belirtiliyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 20.04’te merkez üssü Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4, saat 20.07’de de merkez üssü Samandağ‘da 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini açıkladı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bazı binaların yıkıldığını ve enkaz altında kalanların olduğunu duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise depremlerde 18’i ağır, 294 kişinin yaralandığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerin sayısı altıya yükseldi.

6 Şubat’ta 41 bin 156 kişinin yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin 15. gününde (20 Şubat) merkez üssü Hatay olan birçok kentte hissedilen iki  deprem daha meydana geldi. İlk deprem, 16,7 kilometre derinlikte, ikinci deprem ise 7 kilometre derinlikte oldu. Depremlerin çevre iller ve Lübnan’da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde de hissedildiği kaydedildi. İlk belirlemelere göre, hasarlı bazı binalar yıkıldı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün saat 23.00’te yaptığı açıklamada, üç kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Bugün sabah 07.24 itibarıyla, Hatay’ın merkez ilçesi Antakya Gazi Mahallesi’ndeki dört katlı hasarlı binadaki dairelerinden eşyalarını almaya çalışırken, Defne merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazında kalan üç kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Enkaz altında kalanlardan birinin cansız bedenine ulaşılırken, diğer iki kişi için çalışmalar sürüyor.

AFAD: 18’i ağır 294 vatandaşımız tedavi altına alındı, 6 vatandaşımız hayatını kaybetti

AFAD’dan son depreme ilişkin, “Hatay Defne’de, 20 Şubat günü 20.04’te 6.4 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştır. Ardından en büyüğü 5,8 olan 90 artçı, meydana gelmiştir. 18’i ağır 294 vatandaşımız, sağlık birimlerince çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Maalesef, 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir” açıklaması yapıldı.

Valilik binası da yıkıldı

Kent merkezinde yer alan valilik binasının bir kısmının da saat 20.04’teki deprem ve artçı sarsıntıların etkisiyle yıkıldığı ifade edildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version