Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hasarlı bina sayısı açıklandı; rakamlar dehşet verici

Hasarlı bina sayısı açıklandı; rakamlar dehşet verici


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca depremden etkilenen 10 ilde 7 bin 584 yıkık ya da acil yıkılması gereken yapı, 12 bin 617 ağır hasarlı bina tespit edildi. Orta hasarlı bina sayısı ise şu ana kadar 3 bin 600 olarak açıklandı. Az hasarlı bina sayısı 31 bin 791. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, “Kümülatif olarak bakıldığında da tüm illerde yüzde 30-35 bandında olduğumuz görülüyor.” dedi. Dolayısıyla çalışmalar tam anlamıyla tamamlandığında rakamların bugün açıklananın çok üzerinde çıkması muhtemel.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından etkilenen 10 ilde yapılan hasar tespit çalışmaları hakkında güncel verileri paylaştı. 10 ilde hasar tespit çalışmaları kapsamında şuan 6 bin personelin çalıştığını söyledi.

Banu Aslan’ın verdiği bilgiler şöyle:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZIGaziantep’te çöken sitenin müteahhidi İstanbul’da yakalandıSONRAKİ YAZIÜmit Özdağ hakkında iftira suçundan soruşturma başlatıldı

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version