Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hasar alan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait evlere ‘hasarsız’ raporu verildi

Hasar alan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait evlere ‘hasarsız’ raporu verildi


Artı Gerçek – Hatay’da Maraş merkezli depremlerde hasar alan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan Vakıfpark evlere ‘hasarsız’ raporu verildi. Sosyal Haklar Derneği üyesi olan Avukat Erdem Harmanoğlu, “Hepsine ‘Hasarsız’ raporu düzenlendi. Ancak binalar adeta harabeye dönüştü. Devlete ait olduğu için bu işgüzarlığı yaptıklarını düşünüyoruz” dedi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz’ın köşesinde kaleme aldığı yazsında, Hatay’ın Arsuz ilçesinde, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan Vakıfpark evleri 6 Şubat’taki depremde hasar aldı. Buna rağmen ‘Hasarsız’ raporu verildiğini belirtti.

Binaya ait fotoğraf paylaşan Saymaz, “Vakıfpark konutları, Hatay depreminden sonra ise kullanılamaz hale geldi. Duvarlar ve kolonlar çatlayıp delindi, bazı dairelerde tavan çöktü. Binanın dış yüzeyi paramparça oldu” dedi.

‘DEVLETE AİT OLDUĞU İÇİN BU İŞGÜZARLIĞI YAPTIKLARINI DÜŞÜNÜYORUZ’

Saymaz ile konuşan Sosyal Haklar Derneği üyesi olan Avukat Erdem Harmanoğlu, 300’ü aşkın dairede, kendisi ve ailesi de dahil, 1000’i aşkın vatandaşın oturduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Burası küçük bir kasaba gibi. Ev sahibimiz devlet. Şu an eve kimse giremiyor, yasak. Sadece her aileden birer kişi özel eşyalarını almak için inip çıkabiliyor. Elektrik, su ve doğalgaz yok. Hepsine ‘Hasarsız’ raporu düzenlendi. Ancak binalar adeta harabeye dönüştü. Devlete ait olduğu için bu işgüzarlığı yaptıklarını düşünüyoruz.”(kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version