Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hâkim ve savcıların konutları da ağır hasarlı

Hâkim ve savcıların konutları da ağır hasarlı


Dinçer GÖKÇE


İSTANBUL – On binlerce insanın ölümüne neden olan Maraş merkezli depremlerin artçı sarsıntıları sürüyor. Dün de Malatya Yeşilyurt merkezli, 5,6 büyüklüğünde bir artçı deprem yaşandı. 20 günü aşkın bir süredir yaşanan deprem fırtınasının en fazla yıkıma neden olduğu illerden biri de Malatya.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesindeki Bostanbaşı bölgesinde bulunan ve önemli bir bölümü son birkaç yıldır inşa edilen binaların kimi yıkıldı kimi ağır hasar aldı.

Depremin ağır hasara neden olduğu binalar arasında, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın (ATGV), hâkim ve savcıların kullanımı için inşa ettirdiği binaların da olduğu görüldü. İki bloktan oluşan ‘Malatya ATGV Lojmanları’nın da ağır hasarlı oldukları görüldü. Anılan bloklarda toplam 100 daire bulunuyor.

OTURUM 2 YIL ÖNCE BAŞLADI

ATGV’nin yaptırdığı binaların inşaatına 2018 sonunda başlandı. Söz konusu binalara ise, Malatya Adliyesinde görevli hâkim ve savcıların, 2020 yılından itibaren taşınmaya başladıkları öğrenildi.

DÜNKÜ DEPREM HASARI BÜYÜTTÜ

Her iki binanın da dış cephesinde geniş yarıkların oluştuğu görüldü. 6 Şubat’ta yaşanan iki büyük depremde ağır hasar alan binalardaki hasar, dün yaşanan 5,6’lık deprem sonrası arttı.

FİYATTA İSTANBUL’LA YARIŞIYOR

Öte yandan, Malatya’nın en pahalı dairelerinin bulunduğu, her biri 6-7 milyon liraya satılan dairelerin olduğu çok sayıdaki yeni binanın da kullanılamaz hale geldiği görüldü. Özellikle, Yeşilyurt’ta bulunan Fahri Kayahan Bulvarı üzerindeki 2-3 yıllık birçok binada da ağır hasar oluştu.

BANKA MÜDÜRÜ VEFAT ETTİ

Bostanbaşı bölgesinde yerle bir olan binalardan biri de MP Poyraz İnşaat şirketinin inşa ettiği ‘Seyri İstanbul Konutları’ projesinin bir bloğu oldu.

44 dairenin bulunduğu blok ile ilgili dikkat çeken bir bilgiye ulaşıldı. İlk depremde ayakta kalan binada yaşayan bir banka müdürü, birkaç parça eşyasını alabilmek için evine girdi. Tam da bu sırada, ikinci deprem yaşandı. Yerle bir olan enkazın altında kalan bankacının, cansız bedenine ulaşıldı.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version