Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Günler sonra gelen ekipler çalışma için talimat bekliyor!


SEMSÛR – Enkazların ilk günkü gibi durduğu Gölbaşı ilçesine dün gelen arama kurtarma ekiplerinin, çalışmalara başlamak için talimat beklediği belirtildi.

Depremde ağır hasar gören Semsûr’un Gölbaşı ilçesinde enkaz altında arama kurtarma çalışması yürütecek olan ekipler, Mezopotamya Ajansı’nın (MA) ilçenin durumunu yeniden gündeme getirmesinin ardından ilçeye girdi. Arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı ilçede, ekiplerin yetersiz olduğu belirtildi. Gönderilen ekiplerin çoğunun “AFAD Gönüllüsü” yelekleri giydirilmiş eğitimsiz gruplar olduğu öğrenildi. 

‘AFAD GÖNÜLLÜLERİ’ EMİR BEKLİYOR!

Görüştükleri ekiplerin “Biz buraya gönüllü geldik. Emir gelmesini bekliyoruz. Emir gelmeden bir şey yapamayız” dediğini aktaran bir yurttaş, “Böyle bir durumda emir mi beklenir?” tepkisinde bulundu. 

EKİPLER DÜN GELDİ, YETERSİZ GELDİ

Depremde 5 yakınını kaybeden Ekrem Terzi ise, “Gölbaşı’nda durum vahim. Gölbaşı’nın yarısından çoğu gitti. İlk depremde 3’te biri gitti, ikinci depremde 3’te ikisi gitti. Kalan da burası. Herkes terk etti burayı, kalanların çoğu da enkaz altında. AKUT (AFAD) dün öğlen geldi. Kepçe dozer yok. Biz arayıp kurtarmaya çalışıyoruz. Benim ailemden 5 kişi vefat etti. Dün ellerimle yatırdım mezarlığa” dedi. 

Enkazlarda çalışma olduğunu ancak ekiplerin yetersiz olduğunu kaydeden Terzi, ilçede şu ana kadar 500’e yakın kişinin cenazesinin çıkarıldığını tahmin ettiklerini söyledi. Terzi, “Bizimkileri morga götürdük, hepsi yerdeydi. Yer yoktu. Yardım geldi ama arama kurtarma çalışmaları yetersiz” diye anlattı.

MA / Ahmet Kanbal – Ömer Akın

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version