Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gönüllü ekipler depremin 132’nci saatinde genç kadını kurtardı


HABER MERKEZİ – Elbistan’da gönüllü ekiplerin iki gün boyunca yürüttüğü çalışmaları sonucu, depremin 132’nci saatinde genç bir kadın kurtarıldı.

Depremin enkaza dönüştürdüğü Mereş Elbistan’da ilçenin yarısına henüz dokunulmadı. Bölgeye Amed ve Êlih’ten gönüllü olarak giden bir grup, ilçe merkezindeki Zümrüt Apartmanı’nda yardım seslerini duydu. Bunun üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte 9 Şubat’ta sesin geldiği noktada çalışma başlatıldı.

132 SAAT SONRA KURTARILDI

AFAD’ın olmadığı çalışmada Amed ve Êlih gönüllüleri ile Ankara ekibi, depremin 132’nci saatinde genç bir kadını enkaz altından sağ olarak kurtardı. Sağlık durumu iyi olan kadının, ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi.

SON ANDA AFAD DEVREYE GİRDİ

Birçok arama kurtarma çalışmasında olduğu gibi genç kadının kurtarılma anında AFAD ekipleri devreye girdi. AFAD’ın Ankara ekibini ve gönüllüleri bölgeden uzaklaştırmak istemesine halk tepki gösterdi. Bu sırada televizyon kanallarının olay yerine gelmesiyle Ankara ekibi, gazetecilere yaşadıklarını anlattı. Aynı zamanda AFAD’ın 2 gün boyunca olay yerine uğramadığını, kurtarılma anında televizyonların orada olması nedeniyle arama kurtarma çalışmasını reklama dönüştürdüklerini söyledi.

AFAD ekipleri ve Ankara ekibi arasında yaşanan tartışma büyüyünce, olaya polis müdahale etti. Müdahale sırasında gazeteciler de engellendi.

Gönüllüler, Zümrüt Apartmanı ve yakınlarında enkaz altından hala yardım çığlıklarının yükseldiğini belirtti.
 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version