Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gökbakar’dan tarikat yurdu tepkisi: Çocuklarımızı niye bu karanlığın eline bıraktınız

Gökbakar'dan tarikat yurdu tepkisi: Çocuklarımızı niye bu karanlığın eline bıraktınız


Artı Gerçek – Sakarya’da depremzede çocukların, ailelerinin yanından alınarak müftülüğe ait olan ancak işletmesi İsmailağa Cemaati’ne bağlı vakıf tarafından yürütülen bir yatılı Kuran kursuna verildiği ortaya çıktı. Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından olaya tepki gösterdi.

Gökbakar paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“9 depremzede çocuk Diyanete bağlı ama bir tarikat tarafından işletilen yurda verilmiş. Çocuklar 12 yaşından büyük olunca kadınların olduğu yerde kalamazmış… Zihniyete bak! Depremzede çocuklarımızı neden bu karanlığın eline bıraktınız?…”

NE OLMUŞTU

Maraş merkezli depremlerin ardından, refakatsiz ve kayıp çocuklarla ilgili çok sayıda iddia ortaya atıldı. Hatay Antakya’da, babalarını kaybeden çocukların İHH Vakfı tarafından Beykoz’da bir villaya yerleştirildiği iddia edilmişti. Basında yer alan haberlerin ardından İHH yaptığı açıklamada, çocuklar için herhangi bir yurtlarının olmadığını söyleyerek iddiaları reddetti.

Ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yapılan açıklamada, bakanlık söz konusu adresleri ziyaret ettiklerini ve refakatsiz çocuklara rastlamadıklarını söyledi. Villalarda kalanların, Suriye’de eşlerini kaybeden kadınlar ve onların çocukları olduğu ifade edildi.

Son olarak, DW’den Alican Uludağ’ın haberine göre, depremde Gaziantep’te babalarını kaybeden 9 çocuğun Sakarya’ya getirilerek burada bulunan, Diyanet’e bağlı ancak İsmailağa Cemaati’ne yakın olduğu bilinen Erenler İlme Hizmet Vakfı tarafından yürütülen Mekke Mescidi-Hanife Akın Kuran Kursu’na yatılı olarak verildiği ortaya çıkmıştı.

Vakıf yöneticisi, Mahmut Ustaosmanoğlu’nun müridi olduğunu söyleyerek, Sakarya Müftülüğünün çocukları kalacak yerleri olmadığı için kendilerine yönlendirdiğini söylemişti.

Tarikatın müridi olan Adem adlı vakıf yöneticisi ise iddiaları doğrulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş bizi aradı, ‘böyle böyle çocuklar var. Bunlara yer açar mısınız?’ dedi. Biz de çocukları aldık. Çocuklara deprem nedeniyle travma geçirdiği için psikolojik destek almış. Biz de bu çocukları bir nevi burada koruma altına aldık. Kursta kalıyorlar. Dokuz tane çocuk var burada. İki tanesi annelerinin yanına gitti. Yedi tanesi burada” (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version