Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’den Türkiye’ye: İsveç’in problem çocuk gibi resmedildiği bu atmosferi sevmiyorum

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'den Türkiye'ye: İsveç'in problem çocuk gibi resmedildiği bu atmosferi sevmiyorum


Türkiye’nin İsveç ile Finlandiya’nın NATO üyeliklerini ayrı ayrı değerlendirme sinyalleri verdiği bir dönemde, iki ülkeden birlik mesajı geldi. Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Stockholm’de İsveçli mevkidaşı Ulf Kristersson ile görüştü. Marin, “İsveç’in problem çocuk gibi resmedildiği bu atmosferi sevmiyorum” dedi.

Kristersson ile ortak basın toplantısında konuşan Marin, “NATO’ya İsveç’le birlikte katılmamız herkesin çıkarına” diyerek, “İsveç’in de kendileri gibi NATO üyesi olmak için gereken şartların hepsine uyduğunu” söyledi. Marin, iki ülkenin üyeliklerine onay vermemiş son iki NATO üyesi olarak Macaristan ve Türkiye’ye “en kısa sürede onay” çağrısı yaptı.

“İsveç, NATO üyesi olmak için gereken şartların hepsine uyuyor” diyen Marin’in, “İsveç’in problem çocuk gibi resmedildiği bu atmosferi sevmiyorum” sözleri dikkat çekti.

Kristersson ise Türkiye-İsveç-Finlandiya arasında yapılan üçlü mutabakatı uygulamaya devam edeceklerini söyledi. İsveç Başbakanı, bu süreci Finlandiya ile birlikte yürütmek istediklerini belirtti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version