Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Filistinli aktiviste röportaj sırasında saldıran İsrail askerine hapis cezası verildi

Filistinli aktiviste röportaj sırasında saldıran İsrail askerine hapis cezası verildi


– İsrail ordusu dün The New Yorker dergisi muhabiri Lawrence Wright ile konuşurken Filistinli bir aktiviste saldıran askere 10 gün hapis cezası verildiğini duyurdu. ABD’li muhabir tarafından Twitter’da yayınlanan videoda bir İsrail askerinin, Filistinli insan hakları aktivisti Issa Amro’yu ceketinden ve boynundan yakalayıp yere fırlattığı görülüyordu.

Yere düşen aktivisti tekmelemeye devam eden İsrail askeri olay yerinden uzaklaştırılırken, görüntüleri yayınlayan muhabir, “Bugüne kadar hiçbir kaynağım gözümün önünde İsrail askerlerinin saldırısına uğramamış ve röportajım yarıda kesilmemişti” yorumunu yaptı.

Lawrence Wright, Filistinli barış aktivisti Issa Amro’ya yapılan saldırının ardından “Filistin’deki işgali sürdürmekle görevli İsrailli askerlerin ne kadar insanlıktan çıktığını düşünmeden duramadığını” belirtti.

İSRAİL ORDUSUNDAN ‘SÖZLÜ TACİZ’ İDDİASI

Batı Şeria’da gerilimin yüksek olduğu kentlerden biri olan El Halil’deki olayla ilgili olarak açıklama yapan İsrail ordusu, “Olayın bir askeri karakolu koruyan bir askerin karakola yaklaşan Filistinliden uzaklaşmasını istemesiyle başladığını” öne sürdü. Açıklamada, “Filistinlinin askeri kameraya kaydetmeye ve küfretmeye başladığı” savunulan açıklamada, Filistinlinin sözlü tacizlerinin üzerine fiziksel saldırının yaşandığı iddia edildi.

İsrailli askere İsrail ordusunun ‘davranış kurallarına’ uymadığı gerekçesiyle 10 gün hapis cezası verildiği belirtildi. Ordu, söz konusu askerin aktif muharebe görevinden de uzaklaştırılacağı açıklandı.

WRIGHT BİR VİDEO DAHA YAYINLAYARAK İSRAİL’İ YALANLADI

Ordunun açıklamasının ardından Twitter hesabı üzerinden bir açıklama daha yapan gazeteci ise saldırı anının öncesine ait görüntüleri de yayınlayarak Amro’nun askere küfür etmediğini sadece komutanını aramasını istediğini söyledi. Wright, “Saldırıyı haklı çıkaracak hiçbir şey yok” dedi. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version