Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

EYT teklifinin komisyonda görüşülmesine başlandı

EYT teklifinin komisyonda görüşülmesine başlandı


Pirim şartının ortaya çıkmasıyla yeniden tartışma konusu olan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. EYT yasa teklifi 2 Şubat (bugün) saat 11.00’de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek.

Görüşmelerde ilgili bakanlıkların, işçi ve işveren kuruluşlarının dernek ve platformlarından da temsilciler olacak. Kanun teklifi komisyon görüşmelerinin ardından Genel Kurul’a getirilecek.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, komisyonda görüşülmeye başlanacak teklifin en geç haftaya salı ya da çarşamba günü yasallaşacağını belirtti.

Düzenlemeyle ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde edecek. EYT için 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olması gerekiyor. Prim gün sayıları ise 5 bin ve 5.975 arasında yer alıyor. EYT’de kadınlar için sigortalılık süresi 20 yıl, erkekler için ise 25 yıl olarak bulunuyor.

Dün katıldığı programda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Bu konuda çok kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Sona gelindi. Yarın Komisyon’da görüşülmeye başlanacak” dedi.

Erdoğan, “AK Parti olarak artık yasalaştırarak vatandaşlarımıza haklarını vermek istiyoruz. İlk aylıklar Şubat ya da Mart gibi bağlanabilir. Mustafa Bey ile görüştüm bu işi geciktirmeyelim İnşallah bir an önce bitirelim dedim” ifadelerini kullandı.

AKP’li Akbaşoğlu ise daha önce yaptığı açıklamalarda emeklilik başvurularını e-Devlet’ten veya bizzat SGK kurumlarına müracaatla veya çalışan memurlar kendi kurumlarına müracaatla yapılacağını belirtmişti. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version