Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eski AKP’li Bakan Çelik’ten Erdoğan’a mektup: Vahim bir hata, üniversiteleri açın

Eski AKP'li Bakan Çelik'ten Erdoğan'a mektup: Vahim bir hata, üniversiteleri açın


AKP’nin eski milli eğitim bakanlarından Hüseyin Çelik, deprem nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi kararından vazgeçilmesi çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hitaben açık mektup kaleme alan Çelik, “Zaten pandemiden dolayı doğru dürüst üniversite yüzü görmeyen öğrencilerimiz, bir şekilde okullarını bitirecekler ama karşımıza diplomalı ancak mesleki bilgi ve beceriden yoksun mezunlar olarak çıkacaklardır. Yazıktır, günahtır” dedi.

‘ZATİÂLİNİZE VE KAMUOYUNA SAYGI İLE ARZ EDERİM…’

Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanım” diye başladığı mektubunda, “Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi ile ilgili alınan karardan dönülmesi gerektiğini zatiâlinize ve kamuoyuna saygı ile arz ederim. Bilir ve takdir edersiniz ki, yanlıştan dönmek erdemdir” dedi.

‘VAHİM BİR HATA’

Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesini ‘vahim bir hata’ olarak değerlendiren Çelik, “Eski bir Milli Eğitim Bakanı, kırk yıllık bir öğretim üyesi ve dünyadaki en iyi üniversiteleri yakından bilen birisi olarak söylüyorum ki, bu uygulama, telafisi mümkün olmayan yaralar açacaktır” ifadelerini kullandı.

‘YÖK İŞLEYİŞİYLE YÜKSEKÖĞRETİMİMİZE ZARAR VERMEKTEDİR’

Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanım; 12 Eylül darbesini yapan militarist zihniyetin tüm üniversiteleri kışla nizamına sokmak için kurduğu YÖK, bugünkü kafa ve işleyişiyle kesinlikle yükseköğretimimize zarar vermektedir” dedi.

‘YÖK BAŞKANI ALENEN TEHDİT ETTİ’

“Onlarca rektörle konuştum, YÖK başkanının kendilerini, aykırı bir görüş serdetmemeleri ve kesinlikle örgün eğitim yapmamaları hususunda aleni olarak tehdit ettiğini ifade ettiler” diyen Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Depremden etkilenen illerimizdeki üniversite öğrencilerine ve bölgeden olup da diğer 70 ilimizde okuyan öğrencilerimize elbette kolaylıklar sağlanmalıdır. Ancak mevcut uygulama, öğrencilerimize değil, YÖK’e kolaylık sağladığı için zatıalinize teklif edilmiştir. Lütfedip konuyu YÖK Başkanı’na değil de yağcılık ve tabasbus yapmadığından emin olduğunuz rektörlere sorun. Eminim ki, size arz ettiklerim dışında bir şey söylemeyeceklerdir.”

Çelik’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben yazdığı açık mektup şöyle:

(HABER MERKEZİ)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version