Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ermenistan Dışişleri Bakanı bugün Türkiye’ye geliyor

Ermenistan Dışişleri Bakanı bugün Türkiye'ye geliyor


Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, deprem nedeniyle taziyelerini iletmek için bugün Türkiye’ye geliyor. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Maraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında, ülkemizle dayanışma sergilemek ve taziyelerini iletmek amacıyla 15 Şubat 2023 tarihinde ülkemize bir ziyaret gerçekleştirecektir” dendi.

Mirzoyan, Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından ve ortak basın toplantısının ardından Ermenistan’dan gelen arama ve kurtarma ekibinin çalışmalarının da sürdüğü Adıyaman’ı ziyaret edecek.

Türkiye- Ermenistan sınırı depremin ardından 35 yıl sonra ilk kez yardımların geçişi için açılmıştı.

ÜRDÜN DIŞİŞLERİ BAKANI DA TÜRKİYE VE SURİYE’Yİ ZİYARET EDECEK

Diğer yandan bugün Çavuşoğlu Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakoviç ve Türkiye’yi ziyaret eden Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurt Dışında Yaşayan Ürdünlüler Bakanı Ayman Safadi ile görüşecek. Safadi dayanışma amacıyla Türkiye’nin yanı sıra depremin vurduğu Suriye’yi de ziyaret edecek.

Suriye’nin komşusu Ürdün, Türkiye’ye bir tıbbi hastane, Suriye’nin kuzeyine de çok sayıda yardım konvoyu göndermişti. Safadi’nin Şam ziyareti, 10 yılı aşkın süre sonra bu ülkeden Suriye’ye yapılacak ilk üst düzey ziyaret olacak zira ABD’nin müttefiki Ürdün, Suriye savaşında hükümet karşıtı grupları desteklemişti. Ancak daha sonra Rusya’nın Suriye’de Beşar Esad’a destek olmak için başlattığı askeri operasyona destek vermişti. Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada, “Safadi, iki ülkenin ihtiyaç duyduğu insani yardım ve diğer yardım ihtiyaçlarını görüşecek” dendi. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version