Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’ın ‘Be ahlaksız, namussuz, adi’ sözlerine muhalefetten tepki: ‘Küfretme, istifa et’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Osmaniye'de yaptığı konuşmasında devleti depremzedelere yaptığı yardımlarda yetersiz kalması yönünde eleştirenler için kullandığı "Be ahlaksız, namussuz, adi" sözleri muhalefetin tepkisine neden oldu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Osmaniye’de yaptığı konuşmasında devleti depremzedelere yaptığı yardımlarda yetersiz kalması yönünde eleştirenler için kullandığı “Be ahlaksız, namussuz, adi” sözleri muhalefetin tepkisine neden oldu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yusuf Has Hacib ‘Dil, akıl ve bilginin tercümanıdır’ der. Akıl, bilgi, ahlak ve edep seviyesi sebep, küfür ve hakaret dili sonuçtur” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise Erdoğan’ın halka hakaret ettiğini savunarak, “Cumhura küfreden, hakaret etmeden konuşamayan Cumhurbaşkanı mı olur?” diye sordu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) ise resmi sosyal medya hesaplarında konuşmasından bir görsel kullanarak Erdoğan’ı istifa etmeye çağırdı.

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay da, paylaştığı bir videoda, ““Çadırı bulan da kendimiz, kurmaya çalışan da kendimiz, üzerimize çökmek üzere olan binaların yanında yer bulmaya çalışan da biziz. Sizin hiçbir şey yaptığınız yok burada!” dedi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version