Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: 10 ilde 3 ay sürecek OHAL ilan edildi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ikinci gününde, depremin yıkıma sebep olduğu 10 ilde 3 ay süreyle olağanüstü hâl (OHAL) ilan edildiğini duyurdu.


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ikinci gününde, depremin yıkıma sebep olduğu 10 ilde 3 ay süreyle olağanüstü hâl (OHAL) ilan edildiğini duyurdu. 

Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’ın etkilendiği; Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları sürerken ve bölgedeki ölü sayısı ile yaralı sayısı artarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi’nde açıklama yaptı. 

Alınan yeni kararları duyuran Erdoğan, bu depremin dünyanın en büyük felaketlerinden biri olduğunu söylerken, “Yaşadığımız deprem afetinin ve etkilerinin vehameti, fevkalade tedbirler almamızı zorunlu hale getirmektir. Depremin yaşandığı 10 ilimizi, genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan ediyoruz. Arama kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için, Anayasa’nın 119. maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak OHAL ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve 3 ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız” diye konuştu. 

Erdoğan, “Yalan haberler ve çarpıtmalarla insanımızı birbirine düşürmeye çalışanları yakından takip ediyoruz. Gün onlarla tartışma günü değildir. Günü deldiğinde tuttuğumuz defteri açacağız” dedi. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version