Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Enkaza dönen binayı kendileri inşa etmiş

Enkaza dönen binayı kendileri inşa etmiş


Dinçer GÖKÇE


İSTANBUL – 6 Şubat’taki Maraş merkezli iki ayrı depremde yıkımın fazla olduğu yerlerden biri de Antep’in Nurdağı İlçesi oldu. Nurdağı’nda ölenler arasında Kavak İnşaat’ın sahiplerinden, belediye başkanı Ökkeş Kavak’ın kardeşi Osman Kavak Osman Kavak ile çocukları Zilan ve Fatih’in de olduğu öğrenildi. Kavak Ailesi’nden üç kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı binanın da aile şirketi konumundaki Kavak İnşaat tarafından inşa edildiği ortaya çıktı.

‘BAKKAL KOLONU KESMİŞ’

Ali Kavak, amcası ve iki yeğeninin ölümüne neden olan binaya ilişkin “Bu binayı amcamlar yapmıştı. 20-21 yıllık bir bina. Nurdağı’nın en sağlam binasıydı. Yıkılmasına biz de çok şaşırdık. Ancak o bina ile ilgili şöyle bir durum vardı. Binanın girişindeki bakkal kolonları kesmişti. Bu büyük bir tartışmaya yol açmıştı. Yine, üçüncü kattaki dairenin sahipleri de salon ile mutfağı birleştirip Amerikan mutfak yapmış. Bu da binaya zarar vermiş anlaşılan” diye konuştu. Ali Kavak, binada kolon kesen bakkalın da depremde öldüğünü kaydetti.

Osman Kavak ve Ökkeş Kavak

ARANAN İSİMLE ORTAK PROJE

Öte yandan, dün akşam Mersin’de yakalanan müteahhit Yunus Kaya ile Kavak İnşaat’ın ortak projeleri de bulunuyordu. Aynı zamanda Nurdağı Belediyesi Meclis Üyesi olan Kaya’nın, Kavak Ailesi ile ortak yaptığı projelerden birinin ‘Elit Park Konutları’ adını taşıdığı öğrenildi. .

Yunus Kaya’nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı CCK İnşaatın, Nurdağı’nın çeşitli semtlerinde yaptığı altı site çöktü. Bu sitelerin enkazı altında kalan ve aralarında Yunus Kaya’nın yakınlarının da bulunduğu üç yüzün üzerinde kişi depremde öldü. üzerinde can kaybı yaşandı, çok sayıda da yaralı var. Hakkında arama kararı çıkarılan Kaya’nın kaçtığı anlaşıldı.

Yunus Kaya ve Ökkeş Kavak

Ökkeş Kavak’ın, Mart 2019’da belediye başkanı seçildikten sonra, şirketin yönetim kurulu başkanlığını kardeşi Osman Kavak’a bırakmıştı.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version