Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Elon Musk, Tesla tweeti nedeniyle suçlu bulunmadı

Elon Musk, Tesla tweeti nedeniyle suçlu bulunmadı


Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın Üst Yöneticisi (CEO) ve dünyanın en zengin ikinci kişisi Elon Musk 2018’de yaptığı bir Twitter paylaşımı nedeniyle yatırımcıları zarara uğrattığı iddiasıyla hakkında açılan davada jüri tarafından sorumlu tutulmadı. San Fransisco Federal Mahkemesi’nde görülen üç haftalık duruşma sırasında jüri üyeleri, davacı taraf ile Musk da dahil olmak üzere Tesla yöneticilerinin ve Musk’ın mali danışmanlarının ifadelerini dinledi. Duruşma sonunda karara varan jüri, milyarder iş insanını yaklaşık dört buçuk yıl önce attığı tweet nedeniyle Tesla yatırımcılarını zarara uğratmaktan suçlu bulmadı.

‘FONLAR GÜVENCE ALTINA ALINDI’ DEMİŞTİ

Tesla CEO’su Musk 2018 yılındaki Twitter paylaşımında şirketi hisse başına 420 dolar ödeyerek borsadan çekmeyi değerlendirdiğini, bunun için fonların güvence altına alındığını belirtmişti. Söz konusu toplamda 72 milyar dolarlık çekme işlemi gerçekleşmemişti. Hisse fiyatı tweet’in ardından yükselmiş, ancak anlaşmanın gerçekleşmeyeceği anlaşılınca birkaç gün içinde yeniden düşmüştü. Tesla yatırımcıları ise söz konusu paylaşımla bilinçli olarak yanıltıldıkları ve Tesla hisselerinde yaşanan dengesizlikle milyarlarca dolar zarara uğradıkları iddiasıyla Tesla, SpaceX ve Twitter CEO’su Musk’a tazminat davası açmıştı.

Elon Musk geçen hafta tamamladığı yaklaşık üç gün süren savunmasında, tweetleri ile Tesla hisse fiyatı hareketleri arasında bir bağlantı olmadığını savunmuştu. Söz konusu paylaşımda bulunduğunda, Tesla’yı borsadan çekmenin finansmanı için Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’ndan sözlü taahhüt aldığını söyleyen Musk tweetinde finansman sağladığını belirtmesinin bir başka nedeninin de SpaceX hisselerini satabileceği olduğunu dile getirmiş ve paylaşımıyla yatırımcıları yanıltmayı amaçlamadığını anlatmıştı. Musk ayrıca, paylaşımını yaparken kötü bir niyeti olmadığını, yatırımcıları bilgilendirmek ve “doğru olanı yapmak” amacıyla tweet attığını belirterek ifadesini tamamlamıştı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version