Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ekonomistlerden faiz kararına tepki: Bilime karşı direniş

Ekonomistlerden faiz kararına tepki: Bilime karşı direniş


Merkez Bankası geçen ay pas geçtikten sonra bu ay da faiz indirimine devam etti. Ekonomistler, karara ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

Alaattin Aktaş: Elinizi niye korkak alıştırıyorsunuz! Merkez Bankası’nın politika faizi yalnızca yarım puan düşürülerek yüzde 9’dan yüzde 8.5’e indirildi. Gerçi nasıl olsa bu faiz önemsizleştirilmişti, değil mi… TCMB’nin bu değerlendirmesini okuyunca boş yere kaygılandığımı anladım ve bayağı rahatladım: “Depremin yakın vadede ekonomik aktiviteyi etkilemesi beklenmekle birlikte orta vadede Türkiye ekonomisinin performansı üzerinde kalıcı bir etkide bulunmayacağı öngörülmektedir…”

Mahfi Eğilmez: Bilime karşı direniş yalnız inşaatta değil, ekonomide de devam ediyor.

Fatih Özatay: Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan düşürdü. İzleyen aylardaki enflasyon da düşecektir inşallah… Bugünkü faiz indiriminden sonra (elbette faiz indiriminin arkasındaki teoriye göre) enflasyonun sırtını mindere yapıştırmaya çok az kaldı. Biraz sabır lütfen.

Yalçın Karatepe: Biliyorum haber değeri yok ama yine de yazayım. MB faiz oranında yarım puanlık indireme giderek bir haftalık repo oranının yüzde 9’dan yüzde 8,5’e indirdi.

İris Cibre: Kasımda, MÜSİAD tavsiyesiyle faiz indirim döngüsünün bittiğini açıklayan Merkez Bankası, Cumhurbaşkanı tavsiyesiyle 50 baz puan faiz indirdi. ‘Tavsiye’ ekonomisi. Bu kararın deprem öncesi alındığı gerçeği önümüzde. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version