Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

EKA’dan Barutçu Tekstil işçilerine destek


İSTANBUL– Öz İplik- İş öncülüğünde sendikalı oldukları için 29 Aralık’ta işten çıkarılan ve fabrika önünde direnen kadın işçilerin zehirlenmesine tepkiler sürerken, Emekçi Kadınlar işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Bursa’da faaliyet gösteren Barutçu Tekstil’de sendikalı oldukları için 29 Aralık’ta işten çıkarılan ve Tüm Dokuma, İplik, Trikotaj, Hazır giyim, Konfeksiyon ve Deri işçileri Sendikası’nın (Öz İplik- İş) öncülüğünde 107 gündür fabrika önünde çadır kurup direnen kadın işçilerden 11 kişi 30 Ocak’ta zehirlendi. İşverenin işçileri bilinçli olarak zehirlediğini söyleyen Öz İplik-İş Örgütlenme Uzmanı Serkan Açıcı, “Kartonlarla tankeri gizledikten sonra, tankerin kapağını açıp amonyak ile direnişteki işçileri zehirlediler” dedi.

Zehirlenme olayına karşı protesto eylemleri devam ederken, Emekçi Kadınlar (EKA), Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi’nde bulunan Barutçu Tekstil Mağazası önünde bir eylem gerçekleştirdi. “Barutçu Tekstil işçileri yalnız değildir” pankartının açıldığı eylemde, “Barutçu işçisi yalnız değildir” sloganı atıldı. Burada açıklamayı EKA adına Delal Erol yaptı.

‘İŞÇİ SINIFININ YANINDAYIZ’

Barutçu Tekstil’deki direnen işçi kadınların çalışma koşullarına isyan ettiğini belirten Erol, kadın işçilerin kölece çalışma koşullarına, düşük ücretlerle çalıştırılmalarına, işyerinde tacize, sömürüye, kötü koşulara ve mobbinge karşı mücadele yürüttüklerini vurguladı. Erol, “Bu yüzden Barutçu Tekstil’i patronu Hüsnü Barutçu, işçileri işten çıkardı. Neden işten çıkardı? Çünkü işçiler, bu koşullara karşı sendikalaştılar. Bugün sendikalaşmanın önündeki engelleri bir bir kaldırmak için mücadele eden işçi sınıfı, emeği, alın teri için yoksulluk pahasına açlık pahasına mücadeleyi sürdüren işçi sınıfının yanındayız” şeklinde konuştu.

‘EMEKÇİLER HESABINI SORACAK’

Barutçu Tekstil sahibi Hüsnü Barutçu’nun işçileri zehirlediğini vurgulayan Erol, “Hüsnü Barutçu, ‘İşçilere hak edilecek ücretler verilecek, iş yerinde baskı olmayacak’ demiş. Biz hangisinin gerçek olduğunu biliyoruz. Gerçek şu: Güçlülerin, Sabancıların, Ağaoğlularının bir avuç asalağın sınıfını temsil etmesidir. Gerçek ezilen milyonların düşük ücretlerle çalıştırılmasıdır. Geçtiğimiz günlerde Barutçu Tekstil işçilerinin yanına ağzı kimyasallarla dolu işçileri zehirlemek için kamyon yollayan Lütfü Barutçu, bunun hesabını Türkiye işçi sınıfı, emekçi halkları senden soracak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version