Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye ve Suriye’ye tıbbi yardım malzemesi gönderdi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Türkiye ve Suriye'de deprem bölgelerinde devam eden arama-kurtarma çabalarını desteklemek için iki ülkeye toplam 72 tonluk travma, ilk yardım ve acil ameliyat malzemesi gönderdi.


Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Türkiye ve Suriye’de deprem bölgelerinde devam eden arama-kurtarma çabalarını desteklemek için iki ülkeye toplam 72 tonluk travma, ilk yardım ve acil ameliyat malzemesi gönderdi.

Türkiye’ye 37 ton tıbbi yardım malzemesi taşıyan ilk uçak 9 Şubat’ta ulaştı. İkinci bir uçağın ise bugün Suriye için yola çıkması bekleniyor.

Gönderilen malzemeler, deprem sırasında meydana gelen yaralanmaların yanısıra, insanlar soğuğa maruz kaldıkları ve birçoğu dışarıda veya geçici çadırlarda kaldığı için önümüzdeki günlerde ve haftalarda artması beklenen zatürre gibi hastalıkları tedavi etmek için kullanılacak.

WHO Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Bu hayat kurtaran sağlık malzemeleri, her iki ülkede de yaralıların tedavisi ve bu trajediden etkilenen herkese acil bakım sağlanması için kritik öneme sahip” dedi ve sözlerine devam etti:

“Hayatta kalanlar buz gibi koşullarda, devam eden artçı sarsıntılarla mücadele ediyor ve kalacak yer, yiyecek, su, ısı ve tıbbi bakıma çok sınırlı erişimle karşı karşıya. Hayat kurtarmak için zamana karşı yarışıyoruz.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version